România urcă în clasament la JO 2024 după medalia de argint obținută de Mihaela Cambei. Pe ce loc se află țara noastră

de: Violeta Badea
08 08. 2024

România a făcut un salt important în clasamentul pe medalii de la Jocurile Olimpice de la Paris, urcând două locuri grație medaliei de argint câștigate de halterofila Mihaela Cambei. Iată pe ce poziție se clasează țara noastră în prezent!

Ce loc ocupă România în clasamentul medaliilor de la Jocurile Olimpice de la Paris

Realizarea Mihaelei Cambei a urcat România în clasamentul pe medalii de la Jocurile Olimpice de la Paris. În prezent, țara noastră se află pe locul 14, având în total opt medalii: trei de aur, patru de argint și una de bronz.

Înotătorul David Popovici a câștigat două medalii, una de aur la 200 metri liber și una de bronz la 100 metri liber, iar echipele de canotaj au contribuit semnificativ cu patru medalii.

Printre câștigătorii de aur se numără și echipajul feminin de opt plus unu, format din Maria Magdalena Rusu și colegii săi, care a impresionat printr-o victorie extraordinară.

De asemenea, Ana-Maria Bărbosu și Sabrina Maneca-Voinea au avut prestații notabile, deși ultima a fost afectată de o controversă în finala de la sol.

Statele Unite rămân lideri în clasament

Delegația Statelor Unite continuă să conducă clasamentul pe medalii cu un total impresionant de 94 de medalii (27 de aur, 35 de argint și 32 de bronz).

China și Australia sunt, de asemenea, printre liderii clasamentului, cu un număr semnificativ de medalii. Acest lucru subliniază nivelul de competiție și excelența sportivă la aceste Jocuri Olimpice, punând România într-o lumină favorabilă având în vedere performanțele sale recente.

Citește și Ana Bărbosu nu se lasă nici ea. Vrea să i se facă dreptate. A depus contestație la TAS!

Când se încheie Jocurile Olimpice de la Paris

Următoarele zile de competiție vor fi cruciale pentru a vedea dacă România poate menține și îmbunătăți poziția în clasamentul pe medalii, dar când se încheie Jocurile Olimpice 2024?

Ei bine, această ediție a celebrei competiții internaționale va lua sfârșit pe data de 11 august. România este reprezentată la Jocurile Olimpice de la Paris de nu mai puțin de 61 de sportivi, dintre care aproape trei sferturi sunt membri ai lotului de canotaj.

În competițiile de natație, țara noastră este reprezentată de David Popovici și Vlad Stancu. Echipa de atletism include patru sportive: Delvine Relin Melingor la maraton, Alina Rotaru Kottmann la săritura în lungime, Joan Chelimo Melly la maraton și Andrea Mikloș la 400 m. Singura pugilistă a României este Lăcrămioara Perijoc.

La gimnastică ritmică, România va fi reprezentată de Annaliese Drăgan. În probele de caiac-canoe, România va avea trei sportivi: Cătălin Chirilă, Oleg Nuță și Ilie Sprincean. Echipa de gimnastică artistică include șase sportivi: Andrei Muntean, Sabrina Voinea, Ana Bărbosu, Andreea Preda, Lilia Cosman și Amalia Ghigoarță.

Citește și Postarea pe care Instagram a șters-o imediat de pe pagina Mihaelei Rădulescu despre Sabrina Voinea și Ana Bărbosu: “Incredibil! Și mie mi s-a întâmplat la fel”!