17 sept. 2024 | 08:36

România, un nou pericol după ciclonul Boris. Ce măsuri de urgență au luat autoritățile din Ungaria

News
România, un nou pericol după ciclonul Boris. Ce măsuri de urgență au luat autoritățile din Ungaria
Romania, un nou pericol dupa ciclonul Boris

Ciclonul Boris continuă să facă ravagii în Europa Centrală și de Est, iar România se pregătește pentru un val periculos de inundații. Debitul Dunării este așteptat să se dubleze în următoarele zile, provocând îngrijorare în mai multe regiuni. Autoritățile din Ungaria au luat măsuri de urgență pentru a preveni dezastrul.

Inundații devastatoare în Europa Centrală

Ciclonul Boris a afectat grav mai multe țări europene, provocând moartea a cel puțin nouă persoane în Polonia, Austria și Cehia. La Bratislava, nivelul Dunării a depășit nouă metri, inundând gospodării și lăsând cartiere întregi sub ape.

În Slovacia, localnicii s-au mobilizat cu găleți și saci de nisip pentru a-și salva proprietățile, în timp ce în Ungaria, hidrologii avertizează că Dunărea va atinge un nivel periculos de opt metri și jumătate la Budapesta.

Autoritățile maghiare au decis închiderea cheiurilor din Buda și Pesta, iar 1.000 de militari au fost trimiși să ridice diguri din saci cu nisip. Mai mulți primari au avertizat că localități întregi riscă să fie izolate zile în șir, în funcție de evoluția nivelului apei.

În Viena, Dunărea a ieșit deja din matcă, inundând terase, piste pentru bicicliști și chiar liniile de metrou de suprafață, care au fost închise din motive de siguranță.

Debitul Dunării se va dubla în România

Hidrologii români avertizează că debitul Dunării se va dubla în decursul unei săptămâni. În prezent, nivelul fluviului crește constant, iar autoritățile monitorizează atent evoluția acestuia.

O soluție propusă pentru a controla o eventuală viitură este deversarea controlată a apei acumulate în barajele de la Porțile de Fier 1 și 2. Această măsură ar putea reduce impactul inundațiilor în zonele locuite, eliberând apa treptat pentru a da timp localnicilor să ia măsuri de protecție.

Cristinel Popescu, inginer la Porțile de Fier, a declarat, potrivit observatornews.ro: ”Debitul este ținut sub control prin deversarea lacului atunci când știm că a plouat abundent în Germania sau Austria.

În acest fel, putem prelua șocul viiturii și preveni inundații masive.” Barajele din România joacă un rol crucial în gestionarea acestei crize și vor continua să fie monitorizate în zilele următoare.

Citește și Când vom scăpa de inundații și de ciclonul Boris. Elena Mateescu de la ANM: ”El se va stinge!”!

Măsuri de urgență în toată Europa

În Polonia și Cehia, ciclonul Boris a provocat evacuarea a mii de persoane. În Polonia, un spital din sudul țării a fost evacuat de urgență după ce un baraj a cedat. De asemenea, zeci de oameni au fost salvați cu elicoptere, iar sirenele de avertizare au sunat aproape neîntrerupt.

În Cehia, peste 12.000 de persoane au fost evacuate, iar două orașe au fost complet inundate. Drumurile au fost distruse, iar mașinile au fost luate de ape pe distanțe mari.

În Republica Moldova, străzile din Chișinău au fost acoperite de ape, iar traficul a fost paralizat. Ploile abundente continuă să creeze probleme în întreaga regiune afectată de ciclonul Boris.

Meteorologii avertizează că furtunile vor persista în următoarele două zile, ceea ce va agrava situația în unele zone. Autoritățile din România și Ungaria rămân în alertă, pregătite să intervină rapid pentru a minimiza efectele dezastrului provocat de ciclonul Boris.

Citește și Stare de alertă în județele Galați și Vaslui, inundațiile au mai răpit încă o viață. Câți bani vor primi de la stat familiile rămase fără case!

Digisport.ro
Scandal în SuperLiga României: și-a reziliat contractul și a plecat de la echipă! Antrenorul, acuzat de rasism
Stirile PROTV
Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
ProActual
Țara în care salariul mediu este de peste 70.000 de euro caută angajați! Aproximativ 2.800 de locuri de muncă disponibile
EVZ.ro
Peste jumătate dintre șoferi fac aceeași greșeală. Trucul care le poate salva viața
Spynews.ro
Lora se căsătorește mâine cu Ionuț Ghenu! Cei doi îndrăgostiți devin soț și soție după ce au amânat nunta timp de patru ani / VIDEO
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Polițist local filmat când lovea un tânăr încătușat. Victima, cu lanterna pusă în ochi, a fost călcată în picioare
BZI.ro
Raluca Bădulescu, poze indecente în mediul online. La 49 de ani, pozează pe OnlyFans!
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Povestea gemenilor din Tg Jiu care au plecat de acasă și sunt de negăsit de două zile. Părinții sunt disperați și fac apel la populație. Copiii erau bursieri la școală și s-ar fi împrietenit cu un personaj dubios
Redactia.ro
Fosta soție a lui Alin Oprea, Larisa Uță, dezvăluiri după 3 ani de la divorț „Nu puteam să plâng, voiam să urlu”
Click.ro
Kamala Harris a primit unul dintre cele mai bune sondaje ale sale din acest an. Surpriză în fieful lui Donald Trump
Digi24
Poza cu vedeta GOALĂ la duș a scăpat pe net! Ce tatuaje INTIME are: S-au văzut TOATE
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Traian Băsescu, în spatele jocurilor de culise care ar putea arunca alegerile prezidențiale în aer!
EVZ.ro
Larisa Uță a răspuns la întrebarea: ”I-ai cerut 250.000 euro?” Ce avere are de împărțit cu Alin Oprea, după divorț
Spynews
A explodat bomba despre Băsescu. Acum s-a aflat totul: EL ESTE autorul
Capital.ro
Se află în plin divorț, dar au fost surprinși din nou împreună: „Se țineau de mână și se sărutau”
Avantaje
RECALCULARE PENSIE. CNPP respinge ADEVERINȚELE de VENIT. Cum arată DOCUMENTELE conforme
Mediaflux
Lora se căsătorește mâine cu Ionuț Ghenu! Cei doi îndrăgostiți devin soț și soție după ce au amânat nunta timp de patru ani / VIDEO
Spynews.ro
Planta menționată în Biblie, recunoscută pentru capacitatea sa de a contribui la „purificarea trupului, a sufletului și a minții"
Realitatea.net
Cum arăta Ioana State de la Asia Express la începutul carierei de comediantă. Imagini cu ea de la prima apariție la iUmor
Antena 1
De unde vine expresia 'a da milităria jos din pod'! Nu te-ai fi gândit!
Shtiu.ro