România U21, cu un pas mai aproape de Euro! Mutu a bifat şi a doua victorie la tineret

România U21, cu un pas mai aproape de Euro! Mutu a bifat şi a doua victorie la tineret
România U21 are o generaţie foarte promiţătoare

România U21 a câştigat fără emoţii partida cu reprezentativa similară a Maltei, scor 3-0. Golurile au fost marcate de Man, Costache, din penalty, şi Haruţ au fost marcatorii pentru „tricolori”. A fost al doilea succes pe care îl obţine noul selecţioner al naţionalei de tineret, Adrian Mutu. După victoria obţinută în Finlanda, scor 3-1. Iar România îşi continuă parcursul foarte bun spre Euro 2021, turneu care va fi organizat în Slovenia şi Ungaria. Faza grupelor are loc în perioada 24-31 martie, iar fazele eliminatorii sunt programate între 31 mai şi 6 iunie.

România, în luptă cu marile forţe ale Europei pentru calificarea la Euro 2021, turneu rezervat pentru U21

România este pe locul 2 în grupa 8 de calificare la turneul final continental, cu un total de 16 puncte obţinute din şapte partide disputate. Pe primul loc este Danemarca, trei puncte peste „tricolori”. În etapa următoare, pe 9 octombie, România va juca pe terenul echipei de pe locul 3, Ucraina. Iar adversara îşi va juca ultima şansă la promovarea din faza grupelor. Ucraina are 7 puncte, obţinute din doar şase partide.

Câştigătoarele din cele 9 grupe din preliminarii obţin biletele pentru Campionatul European de Tineret din 2021. De asemenea, obţine calificarea directă şi echipa care are cea mai bună linie de clasament dintre cele 9 locuri doi. România este în continuare în cursa pentru primul loc în grupă. Mai ales că va înfrunta Danemarca în ultima etapă, chiar pe propriul teren. Dar „tricolorii” pot spera şi la acel loc doi care asigură calificarea directă.

România este depăşită doar de Franţa în clasamentul celor mai bune locuri doi. Formaţia noastră are 13 puncte în acest clasament, deoarece rezultatul contra Maltei, ultima clasată, nu se ia în considerare. Iar francezii au 15 puncte. Ambele echipe au acest punctaj din şase partide disputate. De asemenea, în prima parte a acestui clasament al locurilor doi mai sunt şi Polonia, tot 13 puncte, Italia, 10 puncte, şi Germania, 9 puncte. Ultimele două din doar cinci partide disputate.