Picasso ne-a dat „bip”: ce s-a întâmplat cu tabloul rar găsit în România

Picasso ne-a dat „bip”: ce s-a întâmplat cu tabloul rar găsit în România

Niște producători de teatru din Belgia au făcut o farsă de zile mari. Se pare că, la sfârșitul lunii octombrie, au ascuns copia tabloului lui Piccaso în pădure, apoi au început să trimită diverse scrisori anonime. Vezi tot scenariul.

Producătorii de teatru belgieni au îngropat la sfârşitul lunii o copie a picturii „Cap de Arlechin” în apropiere de Tulcea. Apoi au trimis scrisori anonime în care anunţau unde este o pictură celebră, furată împreună cu alte capodopere acum şapte ani, de niște hoţi români de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam.

Scrisorile au ajuns la trei adrese din România și trei din Olanda. Însă doar o româncă, împreună cu un prieten de-ai său, au picat în plasa producătorilor de teatru.

Mira Feticu a găsit tabloul. A mers în România cu un prieten a urmat instrucţiunile, şi a dezgropat pictura. Aceasta a declarat că nu s-a simţit păcălită şi crede că şi-a făcut datoria.

Cei care au pus la cale gluma şi-au anunţat printr-un mail victimele şi au povestit că farsa este inspirată din piesa de teatru „Copia adevărată” care a avut premiera pe 15 noiembrie la Anvers. În scenariu, personajul principal este un falsificator de tablouri.

Mira Feticu a anunţat, pe 17 noiembrie, că a găsit unul dintre tablourile furate în 2012 din Muzeul Kunsthal din Rotterdam după ce în urmă cu 10 zile a primit o scrisoare care conţinea date despre locul în care este ascunsă lucrarea.

Ea a relatat că a găsit pânza, care pare a fi „Cap de arlechin” a lui Picasso, şi că a predat-o Ambasadei Olandei la Bucureşti. De caz s-ar fi ocupat o echipă formată din procurori DIICOT şi poliţişti ai Direcţiei de Investigaţii Criminale (I.G.P.R). De asemenea, tabloul urma să fie trimis Muzeului de Artă al României, pentru expertiză. Până la urmă, nu mai e cazul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI