Bernadette Szocs a câștigat medalia de aur la CE de tenis de masă, alături de Sofia Polcanova! Două românce, învinse în finală

Bernadette Szocs a câștigat medalia de aur la CE de tenis de masă, alături de Sofia Polcanova! Două românce, învinse în finală

Bernadette Szocs și Sofia Polcanova, din Austria, au câștigat titlul european la tenis de masă la dublu. În finala competiției le-au învins pe româncele Elizabeta Samara (33 de ani) și Andrea Dragoman.

UPDATE 21.30– Bernadette Szocs (27 de ani) și Sofia Polcanova (27 de ani), din Austria, au devenit campioane europene la tenis de masă la dublu. Cele două au câștigat cu 18-16, 11-9, 11-9 finala de la Munchen cu româncele Elizabeta Samara (33 de ani) și Andrea Dragoman (22 de ani).

„Sunt foarte fericită, pentru că am fost dezamăgită după finala de dublu mixt și sunt foarte fericită că am câștigat acum”, a declarat Bernadette Szocs, potrivit comunicatului postat de Federația Română de Tenis.

România și-a asigurat cel puțin o medalie la CE de tenis de masă

Eliza Samara și Andreea Dragoman s-au calificat în finala de dublu a Campionatului European feminin de tenis de masă, găzduit de orașul Munchen. În ultimul act le vor înfrunta pe Bernadette Szocs și Sofia Polcanova. Având trei sportive în finală, România și-a asigurat cel puțin o medalie de aur.

Samara și Dragoman le-au învins în semifinale, după un meci spectaculos, pe Xia Lian Ni și Sarah de Nutte, ambele din Luxemburg, cu scorul de 3-1 (6-11, 11-6, 11-9, 11-6). Szocs și Polcanova au trecut fără emoții de Adina Diaconu/Maria Xiao (Spania), 3-0 (11-2, 11-7, 11-6).

„Tot ce îmi doream e să joc de ziua mea, dar nu mă gândeam că o să joc alături de Eliza finala”, a spus Andreea Dragoman, o sportivă de 22 de ani, după calificarea în finală, la TVR.

Eliza Samara are 33 de ani și i-a spus mai tinerei sale colege că au șanse mari să ajungă în finală, încă de când a văzut tragerea la sorți.

„I-am zis Andreei că avem o șansă mare la dublu, nu la simplu, dar la dublu aveam șanse de medalie. Indiferent de aur sau argint, este un bonus. Ne bucură că viitorul este asigurat. Le avem pe Andreea, pe Adina”, a spus Eliza Samara, conform sursei menționate.

Când se dispută și cine transmite finala Campionatului European de tenis de masă dublu feminin

Fanii români vor avea posibilitatea să vadă în direct finala în care vor fi trei sportive din România. Meciul este programat joi, 18.08.2022, de la ora 20.00 și va fi transmis în direct de TVR 2.

Această finală se desfășoară la doar trei zile după ce Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu au câștigat medaliile de argint în proba de dublu mixt. Cei doi au pierdut meciul împotriva francezilor Emmanuel Lebesson și Jia Nan Yuan, scor 11-8, 6-11, 5-11, 9-11.