Ludovic Orban nu renunță. Ce se va întâmpla în România începând cu 16 august

România revine la starea de urgență? Ludovic Orban a făcut anunțul cu puțin timp în urmă Sursă foto: Inquam Photos/George Călin

Ludovic Orban a participat astăzi la ședința partidului PNL, unde au fost discutate anumite măsuri cu privire la situația României în contextul pandemiei de COVID-19. Premierul a anunțat că în condițiile în care numărul de îmbolnăviri va rămâne în continuare crescut, starea de alertă se va prelungi.

Ce îi așteaptă pe români în următoarea perioadă

Ludovic Orban a anunțat cu puțin timp în urmă, că cel mai probabil, în România se va prelungi starea de alertă, această decizie fiind luată în urma numărului mare al persoanelor infectate cu COVID-19.

Vom lua o decizie pe acest subiect. Vom ține cont de contextul epidemiologic. Pe baza datelor pe care le avem astăzi, cel mai probabil, vom prelungi starea de alertă„, a spus Orban.

Premierul României a oferit câteva informații referitoare la ce îi așteaptă pe români în următoarea perioadă. Acesta a dezvăluit că în ciuda faptului că starea de alertă se va prelungi pentru a treia oară, autoritățile și-au propus să nu introducă nicio restricție nouă față de cele existente în prezent. Mai mult, acesta afirmă faptul că se vor lua în calcul cererile pentru permiterea desfășurării altor tipuri de activități.

Nu mai analizăm nicio restricție și nu ne dorim impunere niciunei alte restricții. Ultimele măsuri luate, limitarea programului și purtarea măștilor, nu afectează desfășurarea activităților economice. Mai sunt solicitări cu privire la desfășurarea unor activități.

Vom ține cont de toate datele și în funcție de evaluări vom lua toate deciziile politice”, a declarat prim-ministrul, potrivit digi24.ro.

După două luni de stare de urgență,  România a intrat prima dată în stare de alertă pe data de 15 mai, cetățenii putând să iasă afară și să desfășoare activități, fără a prezenta declarația pe propria răspundere. Pe data de 16 iunie starea de alertă a fost prelungită pentru prima dată cu 30 de zile, iar pe 16 iulie,  Guvernul a decis, din nou, prelungirea stării de alertă pe tot teritoriul României.

Potrivit declarației premierului, România va intra pe data de 16 august în stare de alertă, de data aceasta pentru a treia oară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI