Tudorel Toader, mai scump decât aurul României. Cât plătește statul pentru pensia lui „nesimțită”

Tudorel Toader, mai scump decât aurul României. Cât plătește statul pentru pensia lui „nesimțită”

Tudorel Toader ajunge în prim-plan și când, teoretic, nu e vorba despre el. În plin scandal legat de rezervele de aur ale României, opoziția dezvăluie că, de fapt, statul plătește mai mult pentru pensia specială a lui Tudorel Toader decât pentru depozitarea rezervelor de aur la Banca Angliei.

Banca Naţională a României achită 309.000 lei pe an drept chirie pentru păstrarea rezervei de aur a României la Banca Angliei.

De asemenea, statul plăteşte 324.000 lei în fiecare an numai pentru pensia specială pe care o primeşte ministrul Justiţiei Tudorel Toader, fost membru al Curții Constituționale. Această pensie specială se adaugă pensiei de stat, pentru care i-au fost reținute contribuții, spune deputatul USR Adrian-Claudiu Prisnel.

Pensia lui Tudorel Toader: ce spuneau joi mai-marii PSD

Informațiile apar după ce, miercuri, președintele PSD, Liviu Dragnea şi senatorul social-democrat Şerban Nicolae au depus un proiect de lege care prevede ca 95% din aurul României să fie adus în țară.

Joi, senatorul Șerban Nicolae, aducea ca argument pentru această măsură – repatrierea – tocmai chiria prea mare pe care statul român o plătește pentru ca aurul nostru să fie păstrat în siguranță la Londra.

„Dragnea şi Vâlcov încearcă să ne convingă că e bine să plasăm în mâinile lor rezerva strategică de aur a României, astfel economisind suficienţi bani. Pe lângă faptul că doar costul de transport ar fi de sute de ori mai mare, putem economisi mai mulţi bani dacă îi tăiem pensia specială lui Tudorel Toader.”
Deputatul USR Adrian-Claudiu Prisnel, pe Facebook

De notat că, în campania electorală din 2016, înainte de alegerile pentru Parlamentul României, PSD-ALDE anunțau că vor lua măsuri în cazul „pensiilor nesimțite” obținute de mai multe categorii, cum ar fi magistrații spre exemplu. Odată câștigate alegerile, cele două formațiuni au abandonat ideea reducerii sau eliminării pensiilor speciale.

Mesajul publicat de USR vineri, 1 martie 2019, în plină dispută politică privind rezervele de aur ale României.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI