România în carantină totală. Klaus Iohannis, mesaj pentru toți românii

de: Rădulescu Valentin
24 03. 2020

Klaus Iohannis are astăzi o întâlnire de gradul trei cu premierul Ludovic Orban, în care va face o declarație de presă la final. Discuția constă în măsurile de prevenire a pandemiei din România. Ședința a avut loc la ora 12:00, în cursul zilei de astăzi.

Klaus Iohannis, întâlnire de gradul trei cu Orban

Președintele împreună cu premierul, Ludovic Orban, ministrul de Interne, Marcel Vela, ministru Apărării, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătății, Victor Costache, dar și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au discutat despre gestionarea epidemiei cu noul virus și despre măsurile implementate pentru limitarea de răspândire a acestuia. Potrivit noilor restricții, carantina este obligatorie cu data de mâine. Se iau de astfel măsuri de supraveghere electronică pentru persoanele izolate la domiciliu.

De astfel, președintele a anunțat că armata va fi introdusă pentru a gestiona situația pe străzi. Persoanele peste 65 de ani sunt obligate să rămână în casă, deoarece sunt în mare pericol. Ceea ce era acum o recomandare, va deveni o obligație. Potrivit declaraților pe care le-a făcut președintele, avem nevoie de măsuri și restricții speciale. Toate aceste măsuri vor intra în vigoare de mâine.

România în carantină totală. Klaus Iohannis, mesaj pentru toți românii

Cum sunt luate restricțiile?

Restricțiile sunt prelucrate prin ordonanța militară. Măsurile și hotărârile se iau, de astfel, prin ordinele guvernului. Începând cu data de mâine, se va ieși din casă doar pe baza de declarații sau adeverințe. Este interzis să circuli dacă nu deții un act care să îți permită acordul, indiferent de ora la care părăsești domiciliul.

Totodată controalele au început deja să se facă, iar cine nu respectă măsurile de prevenire va fi amendat sau va avea chiar dosar penal. Aceste măsuri se iau în funcție de evoluția pandemiei. De astfel, numărul amenzilor a crescut noaptea trecută. Amintim că numărul persoanelor infectate a ajuns la 762 de cazuri în România.