România ar putea găzdui meciurile naționalelor Ucrainei. Ce ofertă a făcut președintele FRF, Răzvan Burleanu, federației din țara vecină atacată de Rusia

România ar putea găzdui meciurile naționalelor Ucrainei. Ce ofertă a făcut președintele FRF, Răzvan Burleanu, federației din țara vecină atacată de Rusia
Naționala Ucrainei și-ar putea disputa meciurile „de acasă” în România

România ar putea găzdui meciurile naționalelor Ucrainei. Drama din țara vecină se amplifică pe măsură ce războiul declanșat de Rusia împotriva sa capătă o turnură tot mai sângeroasă. Războiul are consecințe și asupra fotbalului. Campionatul Ucrainei a fost suspendat, iar UEFA a decis ca naționalele țării vecine să-și dispute meciurile pe terenuri neutre. Președintele FRF, Răzvan Burleanu, prezent la ședința Comitetului Executiv UEFA de astăzi, a lansat o propunere federației din Ucraina.

România ar putea găzdui meciurile naționalelor Ucrainei

România ar putea găzdui meciurile naționalelor Ucrainei. Războiul a luat locul vieții obișnuite odată cu agresiunea armată a Rusiei împotriva statului vecin. Țara noastră se pregătește pentru valuri uriașe de refugiați, dar nici fotbalul n-a scăpat de consecințele dramatice ale urgiei aduse de conflict. Campionatul Ucrainei a fost suspendat, iar naționalele țării nu au cum să-și mai dispute meciurile programate pe teren propriu.

România a găzduit două dintre partidele disputate de Ucraina, în vară, în cadrul Euro 2020. Selecționata antrenată pe atunci de Andrei Sevchenko a învins Macedonia de Nord, 2-1 și a pierdut în fața Austriei cu 0-1, ambele meciuri desfășurându-se pe Arena Națională. Ucrainenii s-au calificat din grupă, ajungând până în sferturile de finală ale competiției, unde au fost învinși de Anglia, scor 0-4.

Ce ofertă a făcut președintele FRF, Răzvan Burleanu, federației din țara vecină atacată de Rusia

România ar putea fi, încă o dată, gazdă pentru jocurile naționalelor Ucrainei, în contextul situației create de atacul declanșat de Rusia. Vineri, la Nyon, în Elveția, UEFA a decis, printre altele, ca naționalele Ucrainei să-și dispute partidele programate pe teren propriu, pe teren neutru.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a participat în această dimineață la ședința Comitetului Executiv UEFA în care s-au luat deciziile, fiind membru al organismului în urma alegerii sale în Consiliul FIFA. Conform Playsport, Răzvan Burleanu a discutat deja cu omologul său ucrainean și a prezentat federației din statul vecin abordarea FRF.

Astfel, FRF are toată deschiderea și e dispusă să asigure tot sprijinul necesar astfel încât partidele echipelor naționale ale Ucrainei de pe teren propriu să fie organizate în țara noastră.

Țara noastră, varianta ideală pentru „teren neutru”

În principiu, primul meci găzduit de România ar putea fi pe 29 martie, Ucraina-Franța în preliminariile EURO 2023 la nivel U 21. Meciul era inițial programat la Lvov. La nivelul naționalei feminine, Ucraina-Scoția (8 aprilie) și Ucraina-Ungaria (12 aprilie), în preliminariile Cupei Mondiale, s-ar putea juca tot la noi.

La futsal, Ucraina U19 trebuia să fie gazda grupei de Main Round pentru EURO, în care mai joacă Belgia, Moldova și Andorra. Meciurile sunt programate pe 16-19 martie. Dacă o altă echipă din grupă nu va primi organizarea, ar putea rămâne tot varianta România.

Totodată, orice alte partide amicale ale naționalelor, masculine, feminine și de futsal, juniori sau junioare, pe care Ucraina le-ar putea disputa începând cu 1 martie, mai scrie sursa citată.

În privința naționalei de fotbal seniori, Ucraina participă la meciurile de baraj pentru calificarea la Cupa Mondială 2022, dar va juca în deplasare. Mai întâi cu Scoția, în 24 martie, apoi, în caz de victorie, cu învingătoarea din partida Austria – Țara Galilor, în 29 martie.

Dacă, însă, situația critică va continua, primele meciuri pe teren propriu ale Ucrainei la nivel de seniori pe care România le-ar putea găzdui ar fi Ucraina-Armenia (11 iunie) și Ucraina-Irlanda (14 iunie) în Liga Națiunilor.

Urmăriți Playtech.ro și pe