Românul implicat într-o răpire în Spania și-a aflat pedeapsa

de: Diana Radu
09 04. 2019

Un român a fost prins de Garda Civilă din Spania în timp ce încerca să răpească doi oameni. Care este motivul pentru care a recurs la un astfel de gest.

Poliția rutieră din Madrid a descoperit în mașina unui român, în timpul unui control de rutină care viza în special consumul de alcool la volan, două persoane sechestrate.

Tânărul în vârstă de 21 de ani a încercat să scape de controlul de rutină al poliției spaniole, însă a fost prins de către ofițeri pe drumul dintre Madrid şi Toledo. Urmărirea s-a sfârșit abia atunci când vehiculul pe care îl conducea românul a fost grav lovit, lucru care l-a împiedicat să-și continue fuga. Acesta răpise victimele din Getafe.

„A stins farurile şi i-a atacat pe colegii mei. Am înţeles că a încercat să-i calce sau să lovească maşinile poliţiei. Fără să reuşească, din fericire”, a declarat o poliţistă.

Românul i-a răpit sub amenințarea armei

Polițiștii au mai declarat că urmărirea românului a fost dificilă, deoarece acesta a ieșit cu mașina de pe carosabil, pe un câmp în încercarea de a scăpa de ei, dar s-a împotmolit. După care, acesta a ieșit din mașină și a fugit într-o benzinărie din apropiere, unde a fost arestat de membrii Poliţiei Naţionale din Parla, care au venit în sprijinul Gărzii Civile.

„În vehicul agenţii au fost găsită o femeie cu mâinile legate, pe scaunul din dreapta, iar în portbagaj un bărbat. Amândoi au declarat că au fost răpiţi de acest individ, un bărbat de 21 de ani de naţionalitate română care locuieşte la Getafe”, a declarat o reprezentantă a Gărzii Civile.

Mașina pe care o conducea românul aparține bărbatului băgat în portbagaj. Motivul pentru care românul a recurs la astfel de gest nu este cunoscut momentan. Victimele au declarat că românul i-a amenințat cu arma și că i-a lovit în repetate rânduri.

Pe numele românului s-a deschis un dosar penal în care este acuzat de răpire, furt cu violentă, nesupunere gravă faţă de poliţişti și deținere de arme periculoase.