Cum arată robotul care prezintă știrile: nu te-ai fi așteptat să fie lansat chiar în această țară – VIDEO
O televiziune de știri a decis să renunțe la costurile cu prezentatorii clasici de știri și a apelat la serviciile unui robot.
Părerile au fost împărțite în rândul telespectatorilor, dar televiziunea e hotărâtă să meargă înainte cu ideea. A avea un robot prezentator de știri te scutește de a sta cu grijă că se spun prostii pe post. Și poate fi programat să spună exact ce vrea televiziunea.
Canalul TV din Rusia, Rossya 24, a apelat la un robot prezentator pentru unele dintre buletinele sale.
El poartă numele de „Alex” și a stârnit, deja dezbateri aprinse. Unii telespectatori s-au plâns de apariția lui și l-au acuzat de propagandă politică cu scopul de a face audiență.
Robotul a fost dezvoltat de o companie rusească. Capul robotului a fost creat după chipul și asemănarea co-fondatorului companiei, Alexei Yuzhakov.
De ce a apelat televiziunea de știri la un robot
Producția lui Alex, robotul-prezentator, a început încă din 2017, iar un model costă aproape 16.000 de dolari. Poate părea mult la prima vedere, dar odată cumpărat, îl ai pentru totdeauna. Plata salariilor prezentatorilor reali e un cost mult mai mare.
Televiziunea Rossiya 24 se laudă că prezentatorul său este 100% rus. Toate componentele sunt fabricate în interiorul țării. Alex a prezentat deja mai multe buletine de știri, relatând despre evoluțiile din agricultură, dar și despre un forum tehnologic nuclear.
„La un târg de inovații în tehnologie, eroul principal sunt chiar eu, robotul Alex”, a spus „prezentatorul” atunci când a relatat despre un eveniment IT din Moscova. Au fost, însă, și voci critice.
„Faceți cunoștință cu noua unealtă Rossiya 24, robotul Alex. Inteligența artificială, un talent pentru propagandă și un generator integrat de știri false este disponibil direct în casele oamenilor”, a scris un utilizator pe Twitter.
Cei mai mulți cred, însă, că apariția lui robotului Alex la televizor este doar ceva temporar. Rusia s-ar folosi de el doar să încerce să demonstreze că ține pasul cu noile tehnologii.