Rică Răducanu, internat în spital. Celebrul portar al Rapidului a fost operat de urgență

Rică Răducanu, internat în spital. Celebrul portar al Rapidului a fost operat de urgență

Rică Răducanu a ajuns de urgență, miercuri, la spitalul Colentina din București. Fostul portar a ajuns pe mâna medicilor după ce s-a simțit rău și a cerut să fie dus la spital.

UPDATE – Rică Răducanu a fost operat, iar starea lui de sănătate este bună. Anunțul a fost făcut de medicii de la spitalul Colentina.

„Este, într-adevăr internat, a avut un adenom de prostată, cu o retenţie urinară. Domnul Rică Răducanu a şi fost supus unei intervenţii chirurgicale, s-a scos acel adenom, este în afara oricărui pericol”, au declarat reprezentanții spitalului pentru Mediafax.


Rică Răducanu, în vârstă de 73 de ani, a ajuns, miercuri dimineața, pe mâna medicilor de la Spitalul Colentina din București. Fostul portar al Rapidului s-a simțit rău și a fost internat pe Secția Urologie a unității medicale bucureștene.

Nu este pentru prima dată când Rică Răducanu acuză probleme de sănătate. El s-a mai prezentat la analize pe parcursul acestui an. De această dată, se pare că starea lui a fost mai gravă. Medicii i-au făcut o primă analiză a stării de sănătate și urmează să ia o decizie în cazul său.

În funțiile de afecțiunile de care suferă, e posibil ca Rică Răducanu să fie supus unui tratament.

Cine este Rică Răducanu, omul care a apărat poarta Rapidului

Puțini știu că numele său adevărat este Necula Răducanu. Rică Răducanu s-a născut în 1946 și a apărat poarta Rapidului între 1965 şi 1975.

S-a transferat apoi la Sportul Studenţesc şi la Steaua.

Pentru Rică Răducanu, Rapidul a fost mai mult decât un club de fotbal, a fost o familie. Când nu se afla în poartă, se afla în tribună pentru a-și încuraja colegii de echipă. Și dragostea pentru clubul din Giulești a continuat mult timp după ce Rică Răducanu s-a retras de pe teren. 

În culorile clubului a jucat nu mai puțin de 233 meciuri, a contribuit la cucerirea titlului din 1967 şi a Cupei României în 1972 şi 1979.

Rică Răducanu a apărat și poarta Naţionalei României şi a participat la Campionatul Mondial de Fotbal din Mexic din 1970, unde a jucat inclusiv împotriva Braziliei lui Pele.

Doi ani mai târziu s-a calificat cu tricolorii în sferturile de finală ale Campionatului European. Are 61 de selecţii în echipa naţională.

Pentru ceea ce a făcut pentru sportul românesc, lui Rică Răducanu i-a fost decernat titlul de maestru emerit al sportului, iar în martie 2008 preşedintele României de la acea vreme, Traian Băsescu, i-a conferit Ordinul ”Meritul sportiv” Clasa a III-a. Tot în 2008 a primit şi titlul de cetăţean de onoare al Capitalei, în semn de preţuire pentru activitatea sa sportivă de-a lungul timpului.