08 iul. 2024 | 11:38

Rezultate BAC 2024. S-au afișat notele la examenul de Bacalaureat

News
Rezultate BAC 2024. S-au afișat notele la examenul de Bacalaureat
Note BAC 2024

Absolvenții claselor a XII-a află luni, 8 iulie 2024, rezultatele iniţiale pe care le-au obținut după susținerea probelor de la Bacalaureat 2024. Notele elevilor vor fi publicate de Ministerul Educației pe site-ul edu.ro.

Note BAC 2024 înainte de contestații

Update 8 iulie 2024, ora 11.36. Notele obținute de elevi la BAC 2024 au fost publicate de Ministerul Educației. Vezi AICI pe județe.

Știrea inițială

Rezultatele de la Bacalaureat 2024 sunt anonimizate, astfel că fiecare candidat trebuie să introducă în platforma bacalaureat.edu.ro codul primit de la școală, pentru a vedea notele pe care le-a obținut atât la probele scrise, cât și la cele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale.

Notele obținute de elevi la Bacalaureat 2024 vor fi publicate de Ministerul Educației, fiind rezultatele inițiale înainte de contestații. Tabelul publicat pe site-ul Ministerului Educației conține codul candidatului, școala de proveniență, nota, nota de la contestație și nota finală, fiind trecută și media de la Bacalaureat 2024.

Cum trebuie completat formularul de contestații și când poate fi depus

Absolvenții claselor a XII-a, nemulțumiți de rezultatele obținute la Bacalaureat 2024, pot depune formularul de contestații în ziua afișării rezultatelor, adică astăzi, în intervalul orar 12:00 – 18:00.

Elevii trebuie să completeze cererea de contestații cu numele și prenumele, unitatea de învățământ pe care au absolvit-o, profilul, proba pentru care solicită reevaluarea, sesiunea, disciplina, tipul de subiect și nota obținută.

Totodată, candidații care nu sunt mulţumiţi de media de la Bacalaureat 2024 trebuie să semneze și o declarație-tip, în care se menționează că au luat cunoștință de faptul că nota acordată, ca urmare a soluționării contestației, poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Contestațiile la BAC 2024 pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice. Rezultatele finale de la Bacalaureat 2024 se vor afişa vineri, 12 iulie 2024.

Cum se calculează media finală la BAC 2024

Examenul maturității e considerat promovat de către absolvenţii claselor a XII-a dacă aceştia au susţinut toate probele scrise și au obţinut cel puţin 5 la fiecare dintre acestea, iar media finală la Balacaureat 2024 este de cel puțin 6.

Pentru fiecare elev care a obţinut cel puţin nota 5 la toate probele scrise de la BAC 2024, se calculează media generală ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la respectivele probe.

Mai trebuie știut că nu se calculează media generală de Bacalaureat pentru candidaţii care nu au promovat una sau mai multe probe, care nu s-au prezentat la toate probele sau care au fost eliminaţi de la o probă.

În cazul candidaţilor care obţin media generală la Bacalaureat 2024 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Victor Slav și Selina, ceartă pe mâncare. Tensiuni uriașe în cuplu
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Adevărul despre Traian Băsescu. Nimeni n-a știut. Ce a făcut pe timpul lui Ceaușescu
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Cine era ȘOFERUL MORT în accidentul de TRAMVAI! RĂSTURNARE ȘOCANTĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro