Rezultate alegeri sectorul 5. Piedone, condamnat la închisoare, a câștigat în fața PSD și PNL – USR Plus

de: Ștefan R. Apostol
28 09. 2020

Pe 27 septembrie românii și-au votat primarii. În sectorul 5 au fost șase candidați la funcția de primar. În rândurile ce urmează, vă prezentăm numele câștigătorului.

UPDATE: Cristian Popescu Piedone, condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul Colectiv, și susținut de partidul lui Dan Voiculescu, este câștigător al Primăriei Sectorul 5, după numărarea a 94% din voturi, potrivit BEC.

Rezultate alegeri Sectorul 5

La ora 21, conform sondajelor, în Sectorul 5 au votat 32,95% din locuitorii acestui sector. Candidații la primăria sectorului 5 au fost Cristian Băcanu, Cristian Popescu Piedone, Daniel Florea, Marian Vanghelie, Cătălin Lucian Iliescu și Ion Valentin Voic. Vanghelie a avut o revenire, dar nu a mai avut voturile alegătorilor anul acesta.

Cristian Băcanu, candidatul PNL

Pentru prima dată, la alegerile locale de anul acesta, conform exit-poll-ului avem, în premieră, egalitate între doi candidați. Cei doi candidați surpriză care sunt la egalitate, la sectorul 5, sunt unul din partea alianței PNL-USRPLUS, și celălalt din partea PPU.

  1. Cristian Băcanu 27,3%
  2. Cristian Popescu Piedone 27,3%

Cine a câștigat primăria care a fost condusă de Daniel Florea

Deocamdată acesta este rezultatul exit-poll-ului. Rămâne ca mâine dimineață, după ora 8:00, să vedem dacă se vor modifca datele problemei și dacă vom știi exact cine va ocupa postul de primar al Sectorului 5 din Capitală. Daniel Florea, conform datelor preliminare, a avut un procent de 24,3% din voturile populației.

„Ca și candidat la primăria sectorului 5, sunt foarte deranjat de ce se întâmplă. Au fost cozi zilnice la Piața Rahova, s-au dat vouchere, mită electorală. S-au dat cutiuțe cu dezinfectanți și măști, cu chipul primarului. Eu nu dau nici măcar un pix. E foarte greu să ai luptă cinstită la sectorul 5 când contracandidatul tău aruncă cu bani publici”,  declara Băcanu astăzi.

Cristian Popescu Piedone la egalitate cu Cristian Băcanu

Contracandidatul lui Băcanu, celebrul Piedone, declara la începutul acestui drum lung al campaniei electorale că-și dorește să facă bine sectorului 5 și că proiectele sale se bazează pe aceștia.

”Pe Primăria Sectorului 5 văd că scrie ”Aproape de oameni”. Da, cu siguranţă cu mine primar va fi aproape de oameni, nu va fi doar un slogan”, a transmis Cristian Popescu Piedone după depunerea candidaturii.