Revolut nu este gratis! Ce comisioane sunt percepute și în ce situații

Revolut nu este gratis! Ce comisioane sunt percepute și în ce situații
Revolut nu este gratis! Ce comisioane sunt percepute și în ce situații

Cu ceva vreme în urmă era anunțată intrarea pe piața românească de banking a unie noi soluții, Revolut, o modalitate prin care se pot schimba bani fără taxe ascunse. Putem cumpăra cripto, aur și tranzacționați stocuri de la 1 USD și să ne gestionăm banii cu ajutorul analizelor de cheltuieli.

Revolut nu este gratis, informație ascunsă de proprietarul aplicației

Lucrurile păreau a fi pe un făgaș bun, dar se pare că proprietarii aplicației au omis o informație, esențială pentru un potențial client, având în vedere că declarația oficială că nu există costuri ascunse. Conform unor noi informații de pe piața financiară Revolut este acuzat că „acționează ca o bancă obișnuită”, deoarece majorează taxele. Acuzația vine după ce Banca DIGITAL Revolut își mărește tarifele, la doar câteva săptămâni după ce a declarat că a semnat un milion de clienți în Irlanda.

Această mișcare i-a determinat pe unii să pretindă că fintech-ul în creștere rapidă acționează acum ca o bancă obișnuită. Anunțul este probabil să dezamăgească clienții de aici, experții financiari spunând că ar putea fi prima dintre multe creșteri de taxe. Oamenii s-au înscris la Revolut întrucât compania de servicii financiare bazată pe aplicație era văzută ca un mod ieftin de a folosi operațiile bancare zilnice.

Ce comisioane sunt percepute și în ce situații

Revolut le-a spus clienților săptămâna aceasta că intenționează să-și schimbe structura taxelor. Acesta va percepe 0,5 CP pe tranzacții în valută peste 1.000 EUR pe lună în contul cardului de bază de debit. Momentan, clienții pot cheltui până la 6.000 de euro pe lună și evită să ridice taxe de schimb valutar pe majoritatea monedelor. Compania a insistat ca doar un număr mic din clienții săi să fie afectați de acest lucru.
„Foarte puțini dintre clienții noștri standard se apropie să folosească limita actuală gratuită de schimb valutar, care va rămâne la 1.000 EUR fără taxe, pentru marea majoritate a clienților noștri nu va fi resimțită ca o creștere a taxelor” spune Revolut.
Revolut nu este gratis! Ce comisioane sunt percepute și în ce situații
Revolut nu este gratis! Ce comisioane sunt percepute și în ce situații

Aceștia au mai adăugat că planurile premium au încă un schimb nelimitat de taxe. Cu toate acestea, există o taxă lunară pentru operarea acestor conturi. Fintech-ul crește, de asemenea, taxa la cursurile de schimb la sfârșit de săptămână. Taxa merge de la 0,5 buc la 1 buc. Revolut a declarat că o nouă taxă se va aplica și pentru transferurile în valută, precum transferurile sterline către băncile din Marea Britanie. Se va aplica o taxă de 50c. Cu toate acestea, dacă o persoană dorește să trimită dolari către o bancă din Marea Britanie, se va aplica o taxă de 3 €, deoarece este o plată în valută. Pentru orice plată în valută fără dolari, există o taxă de 5 EUR.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI