14 iun. 2020 | 15:33

Revolut nu este gratis! Ce comisioane sunt percepute și în ce situații

News
Revolut nu este gratis! Ce comisioane sunt percepute și în ce situații
Revolut nu este gratis! Ce comisioane sunt percepute și în ce situații

Cu ceva vreme în urmă era anunțată intrarea pe piața românească de banking a unie noi soluții, Revolut, o modalitate prin care se pot schimba bani fără taxe ascunse. Putem cumpăra cripto, aur și tranzacționați stocuri de la 1 USD și să ne gestionăm banii cu ajutorul analizelor de cheltuieli.

Revolut nu este gratis, informație ascunsă de proprietarul aplicației

Lucrurile păreau a fi pe un făgaș bun, dar se pare că proprietarii aplicației au omis o informație, esențială pentru un potențial client, având în vedere că declarația oficială că nu există costuri ascunse. Conform unor noi informații de pe piața financiară Revolut este acuzat că „acționează ca o bancă obișnuită”, deoarece majorează taxele. Acuzația vine după ce Banca DIGITAL Revolut își mărește tarifele, la doar câteva săptămâni după ce a declarat că a semnat un milion de clienți în Irlanda.

Această mișcare i-a determinat pe unii să pretindă că fintech-ul în creștere rapidă acționează acum ca o bancă obișnuită. Anunțul este probabil să dezamăgească clienții de aici, experții financiari spunând că ar putea fi prima dintre multe creșteri de taxe. Oamenii s-au înscris la Revolut întrucât compania de servicii financiare bazată pe aplicație era văzută ca un mod ieftin de a folosi operațiile bancare zilnice.

Ce comisioane sunt percepute și în ce situații

Revolut le-a spus clienților săptămâna aceasta că intenționează să-și schimbe structura taxelor. Acesta va percepe 0,5 CP pe tranzacții în valută peste 1.000 EUR pe lună în contul cardului de bază de debit. Momentan, clienții pot cheltui până la 6.000 de euro pe lună și evită să ridice taxe de schimb valutar pe majoritatea monedelor. Compania a insistat ca doar un număr mic din clienții săi să fie afectați de acest lucru.
„Foarte puțini dintre clienții noștri standard se apropie să folosească limita actuală gratuită de schimb valutar, care va rămâne la 1.000 EUR fără taxe, pentru marea majoritate a clienților noștri nu va fi resimțită ca o creștere a taxelor” spune Revolut.
Revolut nu este gratis! Ce comisioane sunt percepute și în ce situații

Revolut nu este gratis! Ce comisioane sunt percepute și în ce situații

Aceștia au mai adăugat că planurile premium au încă un schimb nelimitat de taxe. Cu toate acestea, există o taxă lunară pentru operarea acestor conturi. Fintech-ul crește, de asemenea, taxa la cursurile de schimb la sfârșit de săptămână. Taxa merge de la 0,5 buc la 1 buc. Revolut a declarat că o nouă taxă se va aplica și pentru transferurile în valută, precum transferurile sterline către băncile din Marea Britanie. Se va aplica o taxă de 50c. Cu toate acestea, dacă o persoană dorește să trimită dolari către o bancă din Marea Britanie, se va aplica o taxă de 3 €, deoarece este o plată în valută. Pentru orice plată în valută fără dolari, există o taxă de 5 EUR.

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 18-24 octombrie. Două zodii primesc vești bune, iar un nativ trece printr-o situație tensionată
Click.ro
„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Riști enorm dacă faci asta la bloc. Sancțiunile sunt usturătoare
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Se suspendă pe loc. Mașinile care nu trec ITP-ul: Sunt considerate o defecțiune majoră
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
VIN BANII pentru ajutorul de încălzire! Iată cine primește banii
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din casa lui Gigi Becali: „Luca are în sfârșit camera lui”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro