Revoltă în Bolintin Vale după ce un șofer de microbuz a fost ucis cu o piatră de un cetățean rom. Sute de localnici au ieșit în stradă să ceară dreptate

Revoltă în Bolintin Vale după ce un șofer de microbuz a fost ucis cu o piatră de un cetățean rom. Sute de localnici au ieșit în stradă să ceară dreptate
Peste 350 de oameni s-au adunat să protesteze împotriva agresiunii romilor

O tragedie a avut loc în Bolintin Vale, acolo unde, duminică, pe data de 9 ianuarie, un șofer de maxi taxi a fost lovit cu o piatră în cap de către membrul unul clan de etnici. La scurt timp, bărbatul a murit la spital, decesul său provocând revoltă în rândul tuturor oamenilor. Miercuri, peste 350 de localnici s-au adunat în fata Primăriei pentru a cere protecție împotriva etniei rome care atentează frecvent la siguranța acestora.

Trupele Speciale au fost chemate să intervină pentru a asigura liniștea

Scandal uriaș după moartea nevinovată a unui șofer de maxi taxi, care a refuzat să ia în mașină un bărbat cunoscut pentru violența asupra semenilor. Enervat de refuzul șoferului, individul a creat contextul unei altercații între bărbat și grupul său de prieteni, culminând cu lovirea șoferului cu o piatră în cap. Acesta a fost dus de urgență la spital, însă din cauza impactului extrem de agresiv, bărbatul a decedat ulterior.

Revoltați de tragicul eveniment, în urma căruia doi copii au rămas orfani de tată, oamenii din localitate au ieșit să ceară dreptul la siguranță, solicitând să se ia măsuri serioase împotriva comunității de romi care atacă deseori cetățenii, comițând diferse infracțiuni, precum oprirea în trafic și solicitarea unei ”taxe de protecție”, precum și alte agresiuni.

Pentru a liniști mulțimea adunată cu scopul răzbunării uciderii bărbatului cu o piatră în cap, la fața locului s-au deplasat prefectul Aneta Matei și subprefectul Mirel-Dragoș Brăgaru. De asemenea, forțe din Poliție și Jandarmerie au fost solicitate la adunare pentru a asigura liniștea și protecția în oraș, fiind constituită o zonă specială de siguranță publică, tocmai pentru a evita alte tragedii.

„Pe raza orașului Bolintin Vale sunt prezente forțe din cadrul structurilor Poliției Române și Jandarmeriei Române, pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice, în condiţiile legii”, transmite Poliția Giurgiu.

Ce s-a întâmplat cu agresorul

După conflictul izbucnit, soldat cu uciderea unui bărbat, agresorul a fost reținut pentru 24 de ore, iar marți a fost arestat preventiv. Cercetările vor fi continuate de polițiști sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale. Imediat după tragedie, cumnatul bărbatului a povestit cum a avut loc, de fapt, crima.

„Cumnatul meu executa curse pe traseul Bolintin Vale Bucureşti. A fost agresat de un grup de patru persoane de etnie romă, printre care se afla şi o femeie. Cei 4 s-au pus în faţa microbuzului şi l-au oprit. Cumnatul meu era în maşină cu fratele său şi soţia sa, iar aceştia au urcat în maşină spunând că ei caută un copil şi o femeie.

El nu executa cursa, atunci se întorcea acasă de la mama sa. Atunci, cei patru au început să-l înjure şi să arunce cu bere în el. Erau în stare de ebrietate. Până la urmă a reuşit să îi dea jos din maşină şi ei au început să dea cu pumnii şi cu picioarele în mașina.

Ulterior a constatat că are cauciucul spart şi a oprit din nou. Când a oprit, cei 4 au fugit şi el a plecat după ei. Nu ştiu la ce s-a gândit poate a crezut că poate prinde pe unul din ei să-l ducă la poliţie.

A alergat după ei şi după ce s-a oprit au început să-l agreseze şi să-l bată. Unul din ei a luat o pavelă şi i-a dat în cap. Atunci a picat secerat”, a explicat cumnatul victimei.

Bărbatul a fost găsit într-o baltă de sânge

În continuare, bărbatul a oferit detalii privind găsirea victimei secerată la pământ, de către un nepot. Acesta a dar alarma autorităților, care s-au mobilizat și l-au transportat la spital. Din păcate, bărbatul, un om liniștit și familist a pierit într-un mod tragic, motiv pentru care, oamenii din localitate se tem că ar putea avea aceeași soartă.

„Am înțeles că există filmările, dar nu vor să le facă publice. Poliţia nu a luat legătura cu noi.
A doua zi am făcut eu rost de un număr şi i-am sunat eu. Din câte am înțeles cineva ar fi sunat, dar au ajuns foarte târziu. Alarma a fost dată de un nepot care a găsit microbuzul pe stradă fără el şi ulterior l-a găsit într-o baltă de sânge.

Trei dintre agresori se află în libertate. Doar cel care a dat cu piatra a fost reţinut. Cumnatul meu era foarte liniștit. Toată lumea îl cunoștea şi îl iubea. Agresorii sunt niște parveniți. Cumnatul meu a murit aseară. Are o fetită de 5 ani şi un băiat de 12 ani”, a concluzionat acesta, la Antena3.

În urma tragediei și a prostestelor izbucnite după moartea șoferului, mai mulți oficiali din Giurgiu și-au exprimat regretul față de cele întâmplate, cerându-le cetățenilor puțină rădare pentru ca fiecare instituție a statului să facă demersurile necesare împotriva comunității de romi care atentează la siguranța și protecția localnicilor.

Vezi imagini video din mijlocul revoltei:

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI