Reușită medicală la Iași, după o intervenție care durat 20 de ore. Ce minune s-a petrecut pe masa de operație pentru o copilă de 15 ani

Reușită medicală la Iași, după o intervenție care durat 20 de ore. Ce minune s-a petrecut pe masa de operație pentru o copilă de 15 ani
Operație de 20 de ore, reușită la Iași

Valul patru al pandemiei se dovedește pe zi ce trece mai agresiv decât cele anterioare, motiv de reală îngrijorare pentru toată lumea. În ciuda acestei crize sanitare care ne lovește puternic, există un spital în România, în care, de curând, s-a înfăptuit o minune. Astfel, după o intervenție de 20 de ore, medicii au reușit să-i ofere o nouă șansă la viață unei copile de 15 ani.

Laudă și mulțumiri pentru medicii de la Spitalul de Pediatrie “Sf Maria”

În situația actuală, nimeni nu mai speră să prmească atenție din partea medicilor pentru alte probleme diferite de infecția cu Covid-19. Cu toate acestea, o echipă de medici devotați ne-au arătat tuturor că nu trebuie să ne pierdem în niciun moment speranța la ceva mai bun.

Acesta este și exemplul unei adolescente de 15 ani, victimă a unui accident feroviar, care a rămas paralizată. După multe intervenții prin care s-a încercat refacerea șoldului, medicii de la Spitalul de Pediatrie din Iași au transformat imposibilul în posibil, oferindu-i șansa la o viață normală acestei copile.

Intervenția chirurgicală a durat 20 de ore, timp în care cadrele medicale au făcut tot ce le-a stat în putere pentru a o salva pe această copilă de la o viață condamnată în scaunul cu rotile

“După mai multe intervenţii de reconstrucţie a bazinului s-a intervenit chirurgical pentru reconstrucţia părţilor moi, s-a reuşit reconstrucţia plexului lombosciatic şi acoperirea defectului cu lambouri musculare. Această intervenţie deosebit de grea, care a fost o provocare anestezică şi chirurgicală, s-a realizat in echipa multidisciplinara. Fetiţa a fost admisa in Terapie Intensivă, este stabilă hemodinamic şi respirator.”, a declarat Lavinia Ionescu, medic specialist ATI, Spitalul De Copii “Sf Maria” Iași, potrivit stirileprotv.ro.

Raed Arafat, anunț de ultimă oră cu privire la suspendarea intervențiilor chirurgicale neesențiale

În cursul serii de luni, la finalul ședinței de Guvern, Raed Arafat a transmis că, în toate unitățile sanitare publice din țară vor fi suspendate pentru 30 de zile internările și intervențiile chirurgicale care nu reprezintă urgențe, motivul fiind explozia infectărilor Covid-19 și lipsa locurilor în spitale.

„Cifrele continuă să crească, aproape avem o cifra dublă față de lunea trecută. Nu vedem încă o tendința de plafonare sau de scădere. Din acest motiv, după discuții cu cei de la Ministerul Sănătății, suntem nevoiți să emitem un ordin pe 30 de zile care prevede că managerii unităților sanitare publice cu paturi dispun măsuri pentru suspendarea internărilor pentru intervenții chirurgicale și pentru alte tratamente și investigații care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate”, a spus șeful DSU.

Raed Arafat a menționat faptul că acestă măsură nu se aplică în cazul urgențelor, femeile însărcinate sau anumite categorii de bolnavi.