Rețete rapide, gata în 15 minute. Ingredientele pe care să le ai în casă pentru o gustare fulger
Nu știi ce să mai gătești? Cu siguranță nu ești singura persoană care se confruntă cu această dilemă. Dacă mai eşti şi pe fugă atunci sigur posibilităţile sunt limitate, motiv pentru care avem câteva idei pentru tine!
Rețete rapide. Masa e gata în 15 minute
Îți propunem trei idei de gustări pe care le poţi face în aproximativ 15 de minute şi care nu îți umplu chiuveta de vase când le prepari. Sunt și simple, și gustoase!
- Tartine calde gata în doar 15 minute – Pentru această gustare extraordinară aveți nevoie de doar câteva ingrediente: două ouă, 100 gr de cașcaval dat prin răzătoare, 4 fire de ceapă tocată mărunt, 30 gr de mărat tocat mărunt, 50 ml de lapte, sare. Amestecați totul bine până când compoziția devine omogenă, după care treceți 12 felii de pâine albă prin ea. Ele pot conține la mijloc șuncă sau parizer. Le prăjiți și gata masa!
- Turte cu cașcaval în doar 15 minute – Aceste lipii au o crustă crocantă și o umplutură suculentă, sunt atât de delicioase, de te lingi pe degete! Mai mult, sunt și foarte simplu de preparat. Veți avea nevoie de 400 gr de făină cernută și 300 ml de apă pentru aluat, pe care după ce îl frământați, trebuie să-l lăsați la odihnit 30 de minute. Aluatul crescut îl tăiați în patru bucăți egale, cărora le veți da o formă ovală cu ajutorul sucitorului. Între timp, prin răzătoarea mică dați 200 gr de cașcaval. Presărați cașcavalul pe fiecare jumătate a celor patru lipii pregătite anterior, treceți jumătățile libere peste cașcaval și aplatizați cu degetul turtele în formă de semilună. Continuați procedura cu o furculiță. Puneți lipiile la prăjit într-o tigaie cu ulei încins.
- Pizza la tigaie, gata în doar 15 minute – Vă prezentăm o rețetă foarte gustoasă de pizza, preparată în doar câteva minute. Pentru aluat aveți nevoie de: 2 ouă, 4 linguri de smântână, 4 linguri de maioneză, și 9 linguri de făină cernută. Turnați aluatul într-o tigataie încinsă cu 2 linguri de ulei. Ungeți blatul cu 4-5 linguri de sos de roșii, adăugați 2 crenvursti tăiați în felii rotunde pe toată suprafața lui, apoi câteva rondele de roșii, și un castravete murat tăiat pe rotund. La final adăugați 40 gr de cașcaval dat prin răzătoare. Lăsați la gătit 4 minute, iar masa e gata.
Poftă bună!