Rețete luna iunie. Cea mai gustoasă rețetă de pandișpan cu cireșe, vișine sau căpșuni

Rețete luna iunie. Cea mai gustoasă rețetă de pandișpan cu cireșe, vișine sau căpșuni

Pentru că weekend-ul bate la ușă, ne-am gândit să sugerăm gospodinelor, pentru că tot stau acasă mai mult în această perioadă, o rețetă delicoasă, ce cu siguranță va potoli pofta membrilor familiei de ceva dulce.

Rețete luna iunie

Pandișpan cu fructe, mai exact cu cireșe, vișine sau căpșuni, este o rețetă de vară, răcoroasă și apetisantă. Este, relativ, ușor de preparat și nu necesită consturi foarte mari. Astfel, gospodinelecu mult timp liber, cel puțin în această perioadă, vor putea satisface gusturile membrilor familiei, în materie de ceva dulce.

Cea mai gustoasă rețetă de pandișpan cu cireșe, vișine sau căpșuni

Înainte ca cireșele și căpșunile tale proaspete să fie consumate, folosește-le în aceste rețete dulci și delicioase! Trifle, fursecuri, prăjituri și multe altele. Este perioada anului și pentru cireșele proaspete, pentru căpșuni și vișine. Așa că, în cele urmează, doamnelor gospodine, vă propunem una din cele mai apetisante prăjituri răcoroase de început de vară. Marea majoritte a gospodinelor știu că pandișpanul cu cireșe,căpșuni și vișine este o prăjitură simplu de făcut, și nu trebuie să lipsească în această vară de pe mesele noastre.

Rețete luna iunie. Cea mai gustoasă rețetă de pandișpan cu cireșe, vișine sau căpșuni
Rețete luna iunie. Cea mai gustoasă rețetă de pandișpan cu cireșe, vișine sau căpșuni

Așa că, fuga la piață și cumpărați cireșe, căpșuni și vișine proaspete, dacă nu mai aveți în debara, cumpărați, dacă tot ați ieșit, și ouă, făină și zahăr și apucați-vă de treabă. Vă garantăm că în 15 minute prăjitura va fi la cuptor, dacă respectați rețeta. Era să uităm, pentru rețeta aceasta nu aveți nevoie de grăsimi și nici praf de copt. Mai jos vă propunem incredientele necesare pentru această delicioasă prăjitură.

Ingrediente;
  • 5 ouă
  • 125 g zahăr
  • 140 g făină
  • sare
  • vanilie
  • coajă de lamâie
  • 500 g cireșe (curățate)

Primul lucru pe care va trebui să-l faceți, va fi să spălați fructele,după cum urmează:

  • cuptorul trebuie preîncins la 170 C
  • spălați cireșele, le lăsați la scurs și se curăță de codițe și li se scot sâmburii
  • separați ouăle, băteți bine albușurile cu un praf de sare
  • după ce se întîrește spuma din albușuri adăugați zahărul
  • băteți bine spuma tare, până devine densă și lucioasă
  • adăugați gălbenușurile, zăharul vanilat, sarea și coaja de lămâie
  • mixați câteva secunde la viteză medie și gata
  • adăugați făina cernuta (toata deodată)
  • amestecați, apoi, delicat cu o paletă de jos în sus până se incorporează
  • turnați compoziția intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt, neteziți-o cu spatula
  • așezați cireșele una cate una peste aluat
  • după coacere și răcorire desprinde-ți cu grijă hârtia de dedesubt și așezați-o pe un platou

Și gata, aveți o prăjitură delicoasă și pe gustul tuturor, gata de savurat în weeked-ul care vine. Poftă bună!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI