Rețeta unui nutriționist pentru pizza cu puține calorii. A devenit virală, o încerci și tu?

de: Sabina Anastasia
02 01. 2023

Nu este o surpriză faptul că, după sărbătorile de iarnă, multe persoane ajung la concluzia că au acumulat kilograme în plus. Luna ianuarie reprezintă, prin urmare, o provocare, din punct de vedere alimentar. Rețeta unui nutriționist pentru „pizza” cu puține calorii. Poți să o mănânci fără să te îngrijorezi că te vei îngrășa.

Cum să-ți satisfaci poftele, după mesele bogate de sărbători

În perioada sărbătorilor de iarnă, mesele românilor sunt pline de tot felul de preparate. Vorbim despre mâncăruri pe bază de carne – și nu numai -, mai mult sau mai puțin sofisticate, precum și despre deserturi cu multe calorii. Multe produse sunt, în realitate, bombe calorice și de multe ori nerecomandate de către specialiștii din domeniul sănătății.

După Crăciun și Revelion, luna ianuarie devine o provocare, din punct de vedere alimentar, pentru toți cei care au acumulat kilograme în plus. Nenumărate persoane încearcă să mănânce cât mai sănătos posibil. Ideal ar fi să scape de kilogramele în plus. Însă, uneori, intervin diverse pofte care s-ar putea să ridice probleme.

În loc să te rezumi la a consuma salate sau alte mâncăruri de acest fel, poți să înveți să gătești preparate slabe din punct de vedere caloric. Un nutriționist a publicat rețeta în funcție de care gătește pizza cu puține calorii. O consumă chiar și după sărbători și nu se îngrașă.

Noua modalitate de preparare de pizza a devenit virală pe internet. Mulți internauți s-au arătat fascinați de modul în care medicul nutriționist reușește să își țină în frâu poftele, asigurându-se că nu acumulează kilograme suplimentare. O poți încerca și tu, oricând! E foarte simplu să îți satisfaci pofta, mâncând sănătos.

Ingredientele sănătoase cu care să prepari pizza slabă caloric

Dacă ți se face poftă, brusc, de pizza, medicul, Rachel Paul recomandă să gătești ardei umpluți. Nu te gândi la rețeta clasică de ardei umpluți, fiindcă nu seamănă deloc. Noua modalitate de a găti pizza a fost dezvăluită în cadrul episodului zece din rubrica „Meniuri confortabile pentru pierderea în greutate”.

„Pizza” cu puține calorii, înlocuită cu ardei umpluți, nu are doar un gust grozav, ci este și sățioasă. Pentru a găti acest preparat, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • doi ardei grași;
  • sos de roșii;
  • opt felii de pepperoni;
  • patru felii de mozzarella proaspătă;
  • o jumătate de cană de roșii tocate;
  • o jumătate de cană de brânză parmezan;
  • condimente: oregano, busuioc, usturoi, sare etc.

Rețeta unui nutriționist pentru „pizza” cu puține calorii

„Tăiați ardeii în două și, apoi, așezați în straturi, în interiorul lor, roșiile zdrobite, brânzeturile și pepperoni. Mâncarea propriu-zisă se asamblează în doar câteva minute. Puneți într-o tavă de gătit puțin sos de roșii.

Urmează al doilea și ultimul pas: gătirea. Coaceți la cuptor mâncarea, timp de 25 de minute. Abia aștept să încercați acești ardei umpluți, sub formă de pizza. Și da, toată această mâncare este o singură porție”, a spus medicul nutriționst Rachel Paul.

Citește și: Pizza congelată și dulciurile ți-ar putea aduce nu doar calorii, ci și cancer

O porție de acest fel de „pizza” prezintă 500 de calorii și 37 de grame de proteine, potrivit specialistei.