Rețeta tradițională de ștrudele cu mere. Secretul să iasă exact ca la patiserie
Cum poți să prepari la tine acasă ștrudele cu mere la fel de bune ca cele din patiserii? Nu trebuie să le mai cumperi de acum. De ce ingrediente ai nevoie și care este modul corect de preparare al lor? Au nevoie de puțină atenție.
Rețetă pentru ștrudel cu mere
Ștrudelul cu mereu este iubit de toată lumea, iar cei care nu adoră neapărat compoziția de mere o pot înlocui cu diverse umpluturi. Pentru o aromă mai puternică, trebuie să tai merele cuburi pentru a se simți mai bine alături de foile fine de plăcinte.
Este recomandat să faci tu foile, dar dacă nu ai timp sau prea multă îndemânare, poți să te folosești la fel de bine de cele cumpărate din supermarket-uri. Pentru gusturi care să îi facă pe invitații tăi să ceară a doua porție poți să folosești în compoziție stafide înmuiate în rom sau lapte, semințe de pin și scorțișoară.
Deși pare un preparat simplu și care nu spune prea multe, este în realitate o încântare mai cu seamă în sezonul rece când scorțișoara este la putere în mai multe mâncăruri.
- Ingrediente
-Foile
240 g faina
120 ml apa
4 linguri de ulei
1 lingura de otet
un varf de lingurita sare
-Umplutura
1 kg de mere
zeama de la o lamaie
4 linguri cu varf de zahar
100 g stafide
50 ml rom (alcool, nu esenta)
40 g seminte de pin (sau nuci tocate)
4 lingurite de pesmet
100 g unt
scortisoara dupa gust
Mod de preparare
Curăță merele în cazul în care nu vrei să faci foile de casă, ulterior toacă-le cubulețe. Aici este nevoie să le stropești cu zeamă de lămâie pentru a nu oxida, ulterior lasă-le la scurs într-o sită. Pune stafidele în rom și amestecă-le ocazional. Pentru foi trebuie să amesteci ingredientele menționate și mai apoi să-l lași aluatul să se dubleze.
Formează totul în patru bile pe care să le întinzi pe cât de mult se poate fără să se rupă. Umple capătul acestora cu merele pregătite anterior și rulează până la capăt. Presară făină pe bancul de lucru ori de câte ori este nevoie. Unge cu unt prăjitura rulată și taie cu un cuțit superficial pentru ca aerul să iasă.
Coace ștrudelul 40-45 de minute la 180 de grade Celsius până se rumenește frumos, iar mai apoi dă-l cu zahăr abia după ce se răcește măcar 10 minute. Poți să abordezi rețeta aceasta, dar cu umplutură de prune cu miez de nucă sau piersici. Este delicios!