Rețetă tradițională de mici. Cum îi faci acasă și ies mai gustoși decât din comerț în doar 35 de minute
Micii sunt emblema românilor. Nu există grătar reușit, mai ales pentru cei care au curte, unde să nu se afle și tradiționalii mici. Care este o rețetă potrivită pentru toți invitații tăi? Cum să îți iasă de nota 10? Sunt mai gustoși decât cei din comerț și sunt gata în doar 35 de minute.
Rețetă tradițională de mici: îi faci acasă în doar 35 de minute
Micii sunt deliciul tuturor, iar la evenimentele lejere de curte alături de familie și prieteni e clar că nu au cum să lipsească de pe grătar. Pentru o opțiune mai bună, bucătarii recomandă să îi pregătești singur acasă. În modul acesta știi sigur ce condimente folosești, când e tocată carnea și cel mai important ce tip de carne combini.
O rețetă perfectă pentru aceștia este una din cele mai vechi știut de către gospodine. Pregătirea lor durează cel mult 35-40 de minute, ulterior gătirea lor în jur a 30 de minute, depinzând de mărimea grătarului și de cât de plin este. Spațiul dintre bucățile de carne condimentate este de asemenea foarte important.
Ingrediente și mod de preparare
- Ingrediente
– 1 kilogram de carne tocata (amestec de porc si vita)
– 250 de ml de fiertura din oase de vita
– 4 catei de usturoi
– o lingurita de bicarbonat de sodiu
– condimente dupa gust (sare, piper, cimbru, boia)
- Mod de preparare
Dacă folosești carne tocată cumpărată din comerț, sfatul specialiștilor este să o mai dai o dată prin mașina de tocat pentru a avea pasta cât mai fină, iar condimentele să se combine mai bine. Toarnă treptat fiertura de oase în timp ce amesteci continuu.
Adaugă mai apoi condimentele pe care le vrei și pe care le adori și amestecă serios în carne până se omogenizează împreună, ulterior adaugă usturoiul pisat înainte și omogenizează încă o dată preparatul.
Bicarbonatul trebuie adăugat abia la finalul etapelor, moment în care poți să și guști dacă obișnuiești să faci asta și să te asiguri că totul e pe placul tău. Pasul cel mai important este să nu pui micii direct pe grătar, ci să-i tai în rulouri și să-i lași la frigider preț de 15-10 minute pentru ca mirodeniile să-și lase aroma.
E bine ca grătarul să fie încins atunci când te hotărăști că e timpul să îți încânți invitații. Asigură-te că sunt pătrunși bine, dar nu îi testa cu furculița sau întoarce cu ajutorul acesteia pentru că astfel îi vei lăsa fără suc. Alege alt instrument cum ar fi de exemplu un clește pentru gătit pentru a-i da de pe o parte pe alta a grătarului.