Rețetă specială de drob pentru Paște. Ce ingrediente trebuie să folosești pentru un gust savuros

de: Corina Oprea
11 04. 2024

Se apropie Paștele și deja pregătim lista cu preparatele pe care le vom pune pe masă în ziua cea mare. Nelipsit este, în fiecare an, drobul, care e chiar vedeta aceste sărbători. Dacă vrei să iasă ca la carte și să te bucuri de un gust savuros, iată o rețetă specială, cu care nu vei da greș.

Cea mai tare rețetă de drob

Gospodinele se pregătesc intens pentru Paște și deja au stabilit cu ce vor încărca masa în ziua cea mare. Există o mulțime de preparate pentru care putem opta, dar să nu uităm că este deja o tradiție să mâncăm drob de Înviere.

Este un fel de mâncare iubit de toți, care se gătește doar în această perioadă. Pentru rețeta clasică ai nevoie de carne de miel, dar sunt și persoane care nu consumă acest tip, motiv pentru care modul de preparare a fost reinterpretat.

Drobul de pui cu ciuperci este o alternativă la cel clasic, cu care nu vei da niciodată greș. Aromele se îmbină perfect, iar condimentele alese cu grijă vor da un gust de-a dreptul special.

Dacă vrei să faci cel mai bun drob de pui, urmează aceste indicații. Acest preparat nu trebuie să lipsească de pe masa ta de Paște, pentru că este gustos, se prepară rapid și nici nu ai nevoie de ingrediente costisitoare:

  • 1 kg ficat de pui
  • 50 de grame de ciuperci
  • 3-4 linguri de ulei
  • 500 g piept de pui
  • 3 legături de ceapă verde
  • 1 legătură de usturoi verde
  • 1 legătură mare de mărar
  • 3 ouă
  • Sare
  • Piper
  • Condimente pentru pui
  • Ouă de prepeliță
  • Ardei roșu

Cum faci cel mai bun drob de Paște

Drobul de pui reprezintă una dintre cele mai îndrăgite și savuroase mâncăruri, mai ales în perioada de Paște. Cu toate acestea, procesul de preparare poate părea complicat pentru unii, însă nu ar trebui să dea nimănui bătăi de cap.

Cu rețeta corectă și pașii potriviți, vei reuși să dai naștere unui preparat care te va surprinde chiar și pe tine. Iată cum se gătește preparatul-vedetă al sărbătorilor pascale, astfel încât să iasă ca la carte.

Primul pas este să punem la fiert pieptul de pui și să îndepărtăm cu grijă spuma care se adună la suprafață, asigurându-ne că zeama este mereu curată. În paralel, într-o altă oală, călim ficatul de pui în puțin ulei, adăugând apoi și usturoiul și ceapa tocate fin.

Pentru a ajuta procesul de călire, putem adăuga și puțină apă. După aproximativ 10 minute de gătire, când ficatul este gata, adăugăm ceapa și usturoiul tocate mediu și lăsăm compoziția să fiarbă încă 5 minute, apoi oprim focul.

Odată ce pieptul de pui s-a fiert complet, îl scoatem din zeamă și îl lăsăm să se răcească. În același timp, tăiem o parte din ficatul gătit împreună cu pieptul de pui în cubulețe mici, iar restul ficatului îl punem într-un blender împreună cu ceapa și usturoiul verde pentru a obține o pastă fină și aromată.

De ce să punem ouă de prepeliță

Amestecăm această pastă cu bucățile de carne, adăugând și ciupercile tăiate mărunt, ouăle, mărarul tocat, sare, piper și mixul de condimente, după gust.

Dacă vrem să avem un prepaart original, putem folosi ouăle de prepeliță fierte și curățate și bucăți de ardei roșu, care vor schimba complet aspectul preparatului nostru. Așezăm jumătate din compoziție într-o tavă de cozonac, adăugăm ouăle și bucățile de ardei, apoi turnăm restul compoziției și ne asigurăm că nivelăm bine.

Coacem drobul în cuptorul preîncălzit la 190 de grade Celsius pentru aproximativ o oră, sau până când devine auriu și crocant la suprafață. După ce este bine copt, îl scoatem din cuptor și îl lăsăm să se răcească înainte de a-l tăia în felii cu un cuțit bine ascuțit