Dacă ai poftă de ceva bun și dulce și nu vrei să te duci la restaurant sau să îți comanzi, gospodinele te sfătuiesc să încerci cea mai bună rețetă de plăcintă cu mere. Este ușor de preparat și este la fel de bună precum cea servită la McDonald’s. Care sunt ingredientele secrete folosite.
Toamna se numără bobocii și se prepară cele mai savuroase preparate culinare. Odată cu sosirea anotimpului ploios, gospodinele pregătesc cele mai bune plăcinte, fie că vorbim de cele cu mere, dovlecei sau brânză.
Dacă ești fanul plăcintei cu mere de la McDonald’s, atunci trebuie să încerci rețeta prezentată în acest articol. Desertul tău va fi aromat, gustos și va avea puține calorii.
Potrivit specialiștilor, merele folosite pentru a prepara plăcinta ce se găsește în meniul faimosului lanț de restaurante fast-food sunt proaspete și sunt puse la cuptor, în fiecare z, fără ca bucătarii să fie nevoiți să apeleze la fructele congelate. Ai nevoie doar de următoarele ingrediente:
În primul rând, trebuie să decojești merele, pe care, apoi, le vei tăia cubulețe și le vei pune într-o oală. Deasupra lor, vei adăuga zahărul și scorțișoara.
Pune merele pe aragaz, la foc mic, pentru circa 10 minute, până când fructele se vor înmuia. După ce s-a scurs timpul, iei oala de pe foc și o lași la răcit pentru o jumătate de oră.
În continuare, vei tăia aluatul în patru fâșii și vei pune o lingură mare din compoziția din oală deasupra sa. Apoi, începi și împăturești foietajul, în formă de plic, precum sunt prezentate plăcintele cu mere de la McDonald’s. Se lasă bucățile de foietaj la frigider timp de 30 de minute.
După ce a trecut jumătatea de oră, trebuie să pui ulei într-o tigaie. Odată încins uleiul, vei prăji plăcintele pentru două minute. Le întorci pe o parte și pe alta, având grijă să nu se ardă aluatul.
Potrivit listei de ingrediente a preparatului original, bucătarii folosesc, pentru a prepara plăcinta cu mere de la McDonald’s, alginatul de sodiu, o substanță ce provine din algele brune.
De asemenea, în aceeași rețetă se regăsește și lecitina de soia hidroxilată, extrasă din soia, ouă, porumb sau ulei de floarea-soarelui. Aceste ingrediente ajută la întărirea aluatului, astfel încât plăcinta să nu se împrăștie.