Rețeta secretă a Savetei Bogdan de drob de miel pentru Paște. Cu ce înroșește ouăle, de fapt, metoda veche de la care nu se abate EXCLUSIV
Saveta Bogdan, vestita solistă de muzică populară, este pasionată nu numai de muzică, ci și de gătit. Ne-a oferit rețeta ei de drob de miel. Recunoaște că se abate de la rețeta clasică, adăugând ingredientele ei preferate care fac diferența. Ne-a dezvăluit, exclusiv pentru Playtech Știri, și cu ce colorează ouăle, pentru a evita vopseaua la plic din magazine.
Rețeta ei gustoasă de drob de miel: ”Aici este marele secret!”
Saveta Bogdan ne-a oferit rețeta ei de drob de miel foarte gustoasă, cu care vă veți impresiona invitații la tradiționala masă de Paște. Veți afla de la ea multe sfaturi inedite în prepararea compoziției, pentru un plus de savoare:
”Drobul îl fac din carne de miel, din plămâni, din măruntaie, toate fierte și tăiate mai mărișor cu cuțitul ori pur și simplu date prin mașina de tocat, pentru un gust cu mult mai fin. Pun și multe mirodenii, în special foarte mult mărar, aici este marele secret. Plus, evident, multe alte verdețuri, ceapă, pătrunjel, toate tăiate, dar nu fierte în prealabil. Și piperul îi dă gust, plus niște sare.
De fapt, fiecare gospodină își potrivește gustul cu ce ingrediente dorește. Apoi, se amestecă toată compoziția. Într-o tăviță, în care am adăugat un pic de ulei, așezăm prapurele de miel și turnăm compoziția în care se adaugă ouă fierte, pentru un aspect plăcut atunci când va fi tăiat felii și pus pe masa plină cu bunătăți de Paște. Acoperim cu prapurele și pe deasupra batem un ou sau două, ca să se formeze o crustă frumoasă în cuptor. Se lasă la copt cam o oră, trebuie verificat. Se poate folosi o scobitoare. Dacă o înfigem în drob și nu iese curată înseamnă că mai trebuie lăsat la copt. Eu așa fac proba, acesta este testul”, ne-a spus Saveta Bogdan, exclusiv pentru Playtech Știri.
Citiți și:
Cu ce colorează ouăle de Paște pentru a evita vopseaua din comerț?
Saveta Bogdan respectă și acum rețeta din bătrâni. Ea ne-a dezvăluit acest secret despre vopsitul ouălor cât mai natural:
”Eu nu folosesc vopseau de ouă din comerț, aia la plic, e plină de chimicale. Eu folosesc ceva sănătos, naturist, adică fierb ouăle în foi de ceapă roșie sau în zeamă de sfeclă roșie. Ca să le fac frumoase, leg ouăle fierte într-un ciorap, dres, nu înainte de a pune pe ele o frunză mare de leuștean, de mărar sau de pătrunjel, fiecare ce dorește. Așa mănânci un ou fără chimicale, foarte sănătos. Aceasta este o rețetă veche, de la bunicii noștri, pe care am respectat-o dintotdeauna”.
Citiți și:
Saveta Bogdan: ”Muzica nu te lasă să simți singurătatea”. Unde petrece de Paște?
De Sărbătorile Pascale, artista Saveta Bogdan va petrece alături de prieteni. După aceea, se pregătește de un turneu în America, unde este stabilită fiica ei. Susține, în ciuda tuturor zvonurilor, că nu are un iubit:
”Există la orice vârsta dragoste. Singurătatea este grea, da, este bine să ai cu cine să te consulți, să bei o cafea, să te ajute, să te întrebe ce mai faci. Însă, eu nu mă simt singură, ca alții. Eu sunt chemată mereu la spectacole, la televiziune, publicul este alături de mine. Nu am timp să mă simt singură, am ocupație. Muzica nu te lasă să simți singurătatea”, ne-a mai spus Saveta Bogdan, exclusiv pentru Playtech Știri.