Rețetă pentru prăjitura Creola. Secretul stă în siropul pentru blat

de: Ana Chivu
02 02. 2021

Dacă ai rămas în pană de idei în ceea ce privește desertul, prăjitura Creola e opțiunea perfectă. Se face într-un mod foarte simplu, ai nevoie de ingrediente ieftine pe care sigur le ai prin cămară, iar plusul imens e că nu durează mult să o faci. Invitații tăi vor fi foarte încântați de ea.

Rețetă pentru prăjitura Creola. Mod de preparare și ingrediente

O prăjitură delicioasă și cu un aspect incredibil este Creola. Românii o știu sub numeroase denumiri, dar la carte așa poate să fie găsită. Acest preparat are în componență cele mai bune combinații de ingrediente precum: cafea, ciocolată și cremă.

INGREDIENTE PENTRU BLAT
250 g unt
200 g zahar
60 g miere
4 oua
250 g faina
3 linguri cafea tare
1/2 plic praf de copt

INGREDIENTE PENTRU CREMA
3 linguri cafea solubila
4 oua
150 g zahar pudra
150 g unt
30 ml rom
2 linguri miere

INGREDIENTE PENTRU SIROP
100 g zahar
100 ml apa

INGREDIENTE PENTRU SERVIT
ciocolata
boabe de cafea

Mod de preparare:

Mixează untul cu zahărul și mierea cu ouă, mai apoi pune ingredientele uscate precum făina, praful de copt și esența de cafea. Amestecă preț de 2 minute și toarnă compoziția în tavă după ce o ungi mai întâi cu grăsimea dorită.

Lasă totul la copt preț de 30 de minute, mai apoi răcește-o și îmbibă cele două blaturi cu sirop făcut din fierberea apei cu puțin zahăr, cel mai simplu sirop. Pentru cremă trebuie mai întâi să pui pe foc cafeaua și mierea cu rom și să aștepți să fiarbă.

Freacă ouăle cu zahărul și adaugă untul și jumătate din mierea cu cafea. Amestecă și pune restul amestecului de miere. Crema așează-o între cele două blaturi însiropate, mai apoi dă la rece pentru 4 ore și servește-o cu ciocolată rasă deasupra și boabe de cafea.

Altă metodă de preparare

„Coace blatul la cuptorul preincalzit la 180° C timp de aproximativ 30 minute. Intre timp, pregateste umplutura cu nuca. Amesteca nuca macinata cu zaharul, apoi incorporeaza laptele caldut. Pentru crema cu cacao, mixeaza ouale imprena cu zaharul. Adauga esenta de vanilie, cacaua si untul. Pune vasul la bain-marie si gateste cat crema sa se ingroase, amestecand continuu.

Eu am gatit timp de aproximativ 30 minute. Peste blatul copt si racit intinde un strat de gem la alegere. Peste tratul de gem distribuie uniform crema cu nuca, iar peste aceasta pe cea cu cacao. Pentru glazura, topeste ciocolata la bain-marie si adauga o lingurita de ulei. Amesteca bine si intinde glazura peste crema cu cacao. Inainte de a portiona, pune prajitura la frigider pentru cateva ore sau chiar peste noapte”, arată găteștesănătos.com.