Rețeta originală de salată de boeuf. Ingredientele care îi dau un gust autentic, așa se prepara pe timpuri
Rețetă originală de salată de boeuf pentru masa de sărbători. Lista ingredientelor de care ai nevoie pentru a pregăti preparatul ca pe vremuri. Va avea gust excepțional! Modul de preparare este foarte simplu. Găsești în rândurile de mai jos explicații pas cu pas.
Salată de boeuf. Lista ingredientelor de care ai nevoie
- 1 kg pulpă de vită (poate fi înlocuită cu rasol de vită)
- 300 g morcovi
- 200 g păstârnac
- 300 g țelină rădăcină
- 2 cepe galbene medii
- 1 căpățână mare de usturoi/2 mai mici
- 1 ardei gras mediu
- 1 lingură de piper boabe
- 2 foi de dafin
- 1 lingură sănătoasă de sare
- 1 kg cartofi roșii
- 200 g mazăre verde conservă
- 200 g castraveți murați
- 2 ouă întregi
- 300 ml ulei de floare soarelui
Citește și: Se pune carne de vită sau de pui în salata de boeuf? Rețeta originală, pentru un gust autentic
Salată de boeuf. Cum o prepari, explicații pas cu pas
- Se curăță și se spală zarzavaturile.
- Se curăță usturoiul și ceapa astfel: se îndepărtează perii de la rădăcină, restul lăsându-se în coajă.
- Se pune o oală încăpătoare cu apă la fiert, se adaugă pulpa de vită și se dă în clocot.
- Se scoate pulpa de vită afară și se spală foarte bine cu apă rece.
- Se pune oala cu 4 litri de apă rece pe foc, se adaugă pulpa de vită, zarzavaturile întregi, ceapa, usturoiul și ardeiul gras, sare, boabe de piper și 2 foi de dafin.
- Se lasă amestecul pe foc până începe să clocotească, apoi se reduce intensitatea focului și se lasă amestecul până fierbe, ca orice altă supă, pentru circa 2 ore jumătate.
- Se spumează ciorba de fiecare dată când este nevoie.
- Se strecoară supa într-o altă oală, prin sită deasă, în care se pun găluște sau tăiței.
- Se pun zarzavaturile și carnea într-o caserolă, se acoperă și se lasă la răct.
- Se spală foarte bine coaja cartofilor cu un burete.
- Se pun cartofii într-o oală cu apă și sare, la fiert.
- Se scot cartofii pe masa de lucru și se lasă câteva minute la răcit, apoi se decojesc.
Salată de boeuf. Cum să pregătești maioneza
- Se pun ouăle întregi alături de ulei și o jumătate de linguriță de sare într-un vas îngust.
- Se mixează amestecul cu ajutorul unui blender vertical astfel: se prind ambele gălbenușuri sub capul blenderului și se setează viteză maximă (nu se mișcă deloc, se lasă să își facă treaba).
- Se dă maioneza la rece, la frigider.
Maioneza este gata în momentul în care blenderul nu mai trage ulei. Este o metodă mai puțin pusă în practică de gospodine astăzi, însă este foarte eficientă, fiindcă scurtează timpul de pregătire.
Cum se asamblează salata de boeuf finală
- Se taie cuburi de 5-6 milimetrii toate zarzavaturile, cartofi și castraveți.
- Se pun toate cuburile de legume într-un vas de bucătărie, alături de mazăre, piper proaspăt râșnit, 3/4 din cantitatea totală de maioneză.
- Se amestecă mixul până când toate ingredientele sunt bine încorporate.
- Se pune mixul de legume într-o formă potrivită de chec, tapetată cu folie alimentară.
- Se presează bine și se răstoarnă mixul de legume uniform pe un tablou.
Salata de boeuf este gata. Unele gospodine obișnuiesc să o decoreze cu frunze de pătrunjel sau cu măsline, pe margine sau deasupra ei. Poți să optezi pentru orice variantă preferi. Preparatul se lasă la rece, la frigider, înainte de a fi servit la masă. Poftă bună!