03 feb. 2021 | 14:55

Rețeta omletei perfecte. Ingredientul-surpriză care îi dă savoare. Trucul dezvăluit de un celebru chef

Știri generale
Rețeta omletei perfecte. Ingredientul-surpriză care îi dă savoare. Trucul dezvăluit de un celebru chef
Cum se face cea mai buna omleta

Pare că omleta este o rețetă cât se poate de simplă, însă are și ea secretele ei, ca să iasă pufoasă și gustoasă. Iar a obține o astfel de textură nu e deloc treabă ușoară.

Rețeta omletei perfecte. Ingredientul-surpriză care îi dă savoare

Însă un chef american dezvăluie care este ingredientul lui secret pe care îl folosește, și anume, maioneza. Astfel că Alton Brown, un cercetător culinar, a afirmat că acest sos îi dă rețetei o textură mult mai unotasă și un gust minunat.

În cartea lui, ”Everyday cook”, Alton Brown a spus că trebuie să se adauge o linguriță de maioneză și o lingură de apă la trei ouă, înainte de a începe a bate ouăle. Maioneza nu este decât o combinațe de ouă și ulei.

”Ouăle bătute sunt, în esență, o emulsie. De ce să nu le potențezi textura cu o altă emulsie? Dacă pui doar puțină, care oricum se dizolvă în procesul de gătire, omleta nu va păstra gustul de maioneză”, a spus acesta.

De asemenea, pentru ca omleta să-i iasă perfect, Alton Brown mai folosește unt, în care acesta prăjește preparatul, dar și sare și piper.

Rețetă de omletă ușoară și pufoasă

Ingrediente

  • 2 oua
  • unt
  • putin ulei
  • sare
  • mai poți să adaugi piper, ardei iute, verdeață, brânză, roșii

Mod de preparare

Mai întâi se încălzește tigaia în care se adaugă o linguriță de ulei sau de unt, în jur de 10 grame, cât tigaia să fie unsă. Apoi, în recipientul în care sunt puse ouăle se adaugă puțină sare, se sparg gălbenușurile și se amestecă foarte bine cu furculița. Se bate energic, pentru a se amesteca bine și pentru a avea o consistență uniformă. Apoi, se toarnă ouăle bătute în tigaie, la foc minim și se acoperă cu un capac. Se lasă vreme de un minut. Se scoate apoi capacul și se oprește focul. Nu durează mai mult de două minute întreaga operațiune. Omleta se răstoarnă apoi pe o farfurie, după care se pliază. Omleta va fi cremoasă, și nu uscată. Se așează alături legume crude, salată, pâine prăjită sau orice altceva preferi. Aceasta este însă o rețetă de bază, însă la ea se mai pot adăuga și: brânză sau cascaval, legume de tot soiul, carne, afumatură, verdețuri, condimente. De asemenea, dacă dorești, poți urma și sfatul lui Alton Brown, și anume acela de a adăuga o linguriță de maioneză la îndemână. Oricum preferi, omleta este perfectă pentru un mic-dejun delicios! Pofta bună!

Parteneri
Ce a găsit fratele Mădălinei Manole la mormântul artistei, de Crăciun
Redactia.ro
2025 este Anul Șarpelui, un an care anunță transformări profunde și șanse mari de a descoperi dragostea
Click.ro
Cresc alocațiile de stat de la 1 ianuarie 2025. Câți bani urmează să primească copiii din România
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Andreea Bostănică, în lacrimi pe Tik Tok după ce a pierdut o brățară de 20.000 euro. Influencerița a stârnit revolta internauților
Unica.ro
Pensionarii, afectați de politică. Ce le pregătește Guvernul
EVZ.ro
Cuza și-a asumat relația cu noua iubită! Prima poză oficială cu femeia din viața prezentatorului de la Neatza / FOTO
Spynews
Obligatoriu pentru cei care au permis de conducere! Trebuie să prezinte aceste documente
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: "Tot sistemul de protecție al casei e inventat de mine"
Avantaje
NU MAI CRESC PENSIILE! GUVERNUL a DECIS OFICIAL
Mediaflux
Mai mulți bani pentru copiii din România din 1 ianuarie 2025! Guvernul a decis cu cât cresc alocațiile
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro