Rețetă Nutella de casă. Cel mai bun desert cu doar 5 ingrediente

de: Năstase Mirabela
01 07. 2020

Oare cine poate rezista ciocolatei. Starea de bine și papilele gustative se activează de cum vedem tableta cu pătrățele lucioase, borcanul cu celebra Nutella sau prăjiturile înecate în delicioasa cremă de cacao.

Rețetă Nutella de casă

Dar cum se prepară acasă o cremă de ciocolată care ar putea impresiona și cel mai exigent cofetar. Cu ajutorul celebrei Jamila, regina rețetelor pe Internet, iată cum ar putea ieși Nutella de casă.

Nutella de casă va fi o surpriză plăcută pentru copiii familiei, dar și pentru adulții care sunt obișnuiți să o consume cu pâine prăjită, la micul-dejun sau unsă pe clătite și brioșe. De recomandat este să pui preț pe calitatea ingredientelor. Astfel că o cacao de calitate face diferența când vine vorba de culoarea și gistul deserturilor. De aceea, cu cât conțintul de grăsimi din pudra de cacao este mai mare, cu atât culoarea va fi mai intensă. De asemenea, o atenție deosebită este și ca alunele de pădure folosite pentru crema de ciocolată să nu aibă gust rânced.

Ingrediente Nutella de casă

  • 250 g alune de pădure prăjite, 135 g zahăr pudră,
  • 50 g cacao,
  • 3-4 linguri ulei,
  • un praf de sare.

Nutella de casă, mod de preparare:

Măcinăm bine cu robotul de bucătărie alunele de pădure prăjite și decojite, până când obținem o pastă omogenă și fină. Se adaugă zahărul pudră, cele 50 de g de cacao și un praf de sare peste pasta de alune și se mixează în continuare. Când compoziția se îngroașă, se adaugă 3-4 linguri de ulei și se mixează încă două minute. Consistența cremei se reglează din cantitatea de ulei folosită, dar, spune Jamila, crema se mai întărește oricum, dacă o ținem în frigider. Pe canalul de YouTube JamilaCuisine puteți găsi video cu rețeta.

Ce nu știai despre Jamila

De Jamila cu siguranță ai auzit, mai ales dacă ai căutat ponturi culinare pe Google, deoarece blogul ei, JamilaCuisine apare în cale ca un colac de salvare. Pe numele ei real, Geanina Avram Staicu, aceasta a urmărită de 1,2 milioane de utilizatori pe YouTube, având și o poveste de viață spectaculoasă. Primul interviu al Jamilei la TV a fost în cadrul emisiunii ”Rețeaua de idoli”, realizată de Irina Păcurariu, la TVR2.
Jamila are 33 de ani, este din București și este absolventă de Relații Internaționale și pasionată de limba franceză. Este căsătorită cu un marocan, pe care l-a cunoscut în anii studenției. A început să gătească în glumă și a combinat inițial rețetele bunicii din Oltenia cu condimentele descoperite la soacra din Maroc. În 2012, a început să pună online rețetele, atunci când a apărut și numele de Jamila Cuisine, iar până în prezent a ajuns la 600 de rețete și sute de mii de oameni care gătesc după sfaturile sale. Este mamă a doi copii, dintre care unul foarte mic.