Reţeta micilor de la Deduleşti. Ingredientul secret care îi face atât de buni, sunt perfecţi pentru 1 Mai
În prag de zi de sărbătoare, românii sărbătoresc ziua de 1 Mai cu un grătar clasic, pe care sfârâie cei mai delicioși mici. Rețetele pentru mititei diferă, desigur, în funcție de zonă și preferințe. Cum poți prepara și tu cei mai gustoși mici de Dedulești. Sunt gata în timp record și au un gust unic.
Cum se prepară cei mai gustoși mititei de la Dedulești
Ziua de 1 Mai se apropie cu pași rapizi, motiv pentru care toți românii se pregătesc să plece în vacanță alături de cei dragi. Pentru că a devenit deja tradiție, de mai mulți ani, prima zi din luna lui Florar nu poate trece fără a încinge un grătar corespunzător, alături de prietenii dragi.
Iată cum prepari cea mai bună rețetă de mici a la Dedulești. Ai nevoie de câteva ingrediente pe care le găsești la tine în bucătărie. Secretul este să folosești o linguriță de bicarbonat de sodiu, pentru ca micii să nu se micșoreze pe grătar.
Ingrediente:
- Un kilogram de carne tocată de porc,
- 250 grame de seu de oaie,
- O linguriță de bicarbonat de sodiu
- 10 catei de usturoi bine tocati sau presați,
- ienibahar și cimbru pisat,
- sare și piper,
- câteva linguri de zeamă de carne.
Citește și Cu ce să ungi micii înainte de a-i pune pe grătar. Aşa ies gustoşi
Ingredientul secret care îi ajută să nu se strângă pe grătar
Pentru început, vei toca toată carnea, împreună cu seul, de 2 ori prin mașină. Adaugi sarea, mirodeniile, usturoiul pisat, zeama de carne și bicarbonatul de sodiu.
Mai departe vei frământa totul cu mâna, timp de 15 minute, adăugând 2 linguri de apă. Aluatul trebuie să aibă consistența unei paste, pe care o vei depozita timp de 5-6 ore în frigider.
Apoi, vei lua cu lingura cantități egale din tocatură, formând cilindri de mititei. Nu uita să cureți bine grătarul cu o bucată de seu de oaie, înainte de a pune micii la prăjit. Pentru ca preparatul tău să fie bine făcut, trebuie să întorci mititeii pe toate părțile, preț de 12 – 13 minute.
Dacă nu vrei ca micii să se strângă pe grătar și să devină mai mici, specialiștii îți recomandă să bați pasta, adăugând bicarbonatul și, treptat, zeama de supă.