Multe dintre gospodine nu concep masa de Paște fără de preparatele tradiționale din carne de miel, iar la loc de mare cinste se află friptura de miel. Dacă vrei și tu să prepari o friptură de mier fragedă și gustoasă, atunci trebuie să afli câteva dintre trucurile lui Sorin Bontea.
Chef Sorin Bontea este, fără doar și poate, unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România. Acesta a dezvăluit în urmă cu ceva timp care este rețeta perfectă pentru friptură de miel la cuptor.
“Pentru această friptură aveţi nevoie de o pulpă de miel întreagă cu os. Aceasta se împănează cu usturoi, se dă cu sare, piper şi cimbru după gust şi se aşază pe un pat de legume: ceapă verde, usturoi verde, ţelină, morcovi, foi de dafin, cozi de pătrunjel şi piper boabe. Se stropeşte totul cu vin roşu. Încercaţi să folosiţi un vin sec, pentru că legumele sunt destul de dulci. Se dă la cuptor, la foc mic şi se lasă până când carnea se desprinde de pe os.
Când o veţi gusta, trebuie să se topească în gură. Aveţi însă grijă să întoarceţi carnea din când în când, de pe o parte pe alta, atunci când o ţineţi la cuptor. La final, legumele se pot servi ca atare sau se pot pasa şi servi ca sos lângă friptură. Obligatoriu, alături facem şi o salată verde cu ridichi şi ceapă verde”, a precizat juratul de la Chefi la cuțite, pe care zilele acestea îl puteți vedea și la Asia Express, unde face echipă alături de Răzvan Fodor.
Deși pare sever pe micul ecran, acasă are zâmbetul pe buze mereu și este un familist convins. Când va reveni din aventura Asia Express, Sorin Bontea va reveni la familie, soția și cei doi copii. Și încă un amănunt: nu va reveni neapărat ca să gătească, deoarece la el acasă soția sa este cea care gătește și o face de milioane, după cum chiar acesta a afirmat în urmă cu ceva timp.