Rețeta lui Chef Florin Dumitrescu pentru ardeii de post. Ce ingrediente folosește celebrul bucătar

de: Sabina Anastasia
01 12. 2023

Chef Florin Dumitrescu, fost jurat la show-ul culinar Chefi la Cuțite de la Antena 1, a făcut publică rețeta pe care o respectă pentru ardeii de post. Îi umple cu un mix de ingrediente care să corespundă restricțiilor culinare impuse în această perioadă. De ce produse ai nevoie și cum prepari mâncarea.

Rețeta lui Florin Dumitrescu de ardei umpluți

Nu ești singura gospodină care a rămas fără idei de mâncare pentru perioada de post dinaintea Crăciunului. Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit rețeta lui pentru ardeii umpluți cu legume, care să corespundă restricțiilor culinare impuse până la sărbătorile de iarnă.

Rețeta de ardei umpluți nu este deloc dificil de urmat. Ai nevoie de câteva ingrediente, în general legume, pe care, bineînțeles, le poți modifica în funcție de preferințele pe care le ai. Cantitățile se estimează din ochi și potrivit gusturilor tale (dacă îți plac ciupercile, poți adăuga mai multe).

În rândurile de mai jos, îți prezentăm lista ingredientelor de care vei avea nevoie pentru a pregăti ardei umpluți de post, precum și modul de preparare pe care îl aplică bucătarul Florin Dumitrescu.

Citește și: Rețeta de ardei umpluți de post. Cum o prepară măicuțele de la mănăstirile din Moldova

Lista ingredientelor de care vei avea nevoie

  • orez
  • ardei gras
  • usturoi
  • ceapă
  • puțin morcov
  • ciuperci curățate
  • zucchini
  • roșii
  • ulei de măsline

Citește și: Rețetă de prăjitură de post cu mălai. Chef Florin Dumitrescu are un mod special de pregătire

Cum gătește Florin Dumitrescu ardeii de post

  1. Se pune orezul într-un vas de bucătărie și se acoperă în totalitate cu apă.
  2. Se lasă orezul în apă peste noapte sau, dacă nu este posibil, se spală în mai multe ape.
  3. Se curăță, se spală și se taie legumele sub formă de cubulețe.
  4. Se pune ulei de măsline într-o tigaie, ce se lasă la încins, la flacără mică.
  5. Se adaugă legumele în tigaia încinsă și se prăjesc puțin.
  6. Se adaugă ciupercile curățate și se amestecă mixul de legume.
  7. Se pune orezul în tigaie, se adaugă puțină apă și se lasă la fiert.
  8. Se oprește flacăra aragazului și se adaugă dovlecelul verde tăiat.
  9. Se umplu ardeii cu mixul de legume obținut.
  10. Se adaugă câte o felie de roșie deasupra mixului de legume din ardei și se pune capacul ardeiului.
  11. Se așază ardeii umpluți într-o tavă și se adaugă peste ei sosul de roșii în care vor fierbe.
  12. Se dau ardeii umpluți la cuptor, la o temperatură de 170 de grade Celsius.

Ardeii umpluți de post sunt gata. Se pot servi imediat după ce au fost copți, cu grijă să nu frigă însă. Toată lumea va fi mulțumită de rezultat. Poftă bună!