Rețeta interzisă cu desăvârșire la Casa regală a Marii Britanii. Ce preferă să mănânce Regina

Rețeta interzisă cu desăvârșire la Casa regală a Marii Britanii. Ce preferă să mănânce Regina
Rețeta interzisă cu desăvârșire la Casa regală a Marii Britanii. Ce preferă să mănânce Regina. Sursa foto: vaityfair.com

Regina Elisabeta este conservatoare când vine vorba de mâncare. Aceasta preferă bucătăria britanică clasică. Bărbatul care a fost timp de 10 ani bucătarul familiei regale a dezvăluit că regina mănâncă un fel de mâncare săptămâni întregi.

Ce fel de mâncare este interziz cu desăvârșire la Casa regală a Marii Britanii. Ce preferă să mănânce regina Elisabeta

Darren McGrady, chef-ul familiei regale timp de aproape 10 ani, începând cu anul 1982, a făcut dezvăluiri despre preferințele reginei Elisabeta în ceea ce privește mâncarea. Regina este fan al mâncării britancie clasice, iar anumite ingrediente nu își fac loc niciodată pe masa familiei regale din Marea Britanie.

Spre exemplu, usturoiul este interzis, iar acest lucru trebuie respectat de întreaga familie regală. Camilla, actuala soţie a prințului Charles, a povestit că, fiind invitată la o ediţie Masterchef Australia, aceasta ar fi penalizat un concurent pentru că ceea ce gustase conţinea usturoi.

Rețeta interzisă cu desăvârșire la Casa regală a Marii Britanii. Ce preferă să mănânce Regina
Rețeta interzisă cu desăvârșire la Casa regală a Marii Britanii. Ce preferă să mănânce Regina. Sursa foto: delish.com

Usturoiul nu intră în meniul familiei Regale

Usturoiul ar fi interzis la toate evenimentele oficiale. Ducesa de Cornwall a glumit, spunând: “Da, trebuie să predaţi ursturoiul la intrare”. De asemenea, amidonul nu intră niciodată în preparatele de pe masa familiei regale, întrucât nu este tocmai sănătos pentru stomac şi poate provoca balonări sau chiar diabet. De asemenea, regele evită produse precum paste, cartofi și orez.

Atunci când se află la reşedinţa de vacanţă de la Balmoral, trgoma Elisabeta preferă să îşi mănânce fructele proaspete dintr-un recipient Tupperware, un brand recunoscut pentru fabricarea produselor de plastic practic.

Regina mănâncă în farfurii de aur

E adevărat că regina trebuie să mânânce mereu din farfurii de aur cu tacâmuri de aur, dar uneori, la Balmoral, mânca fructe dintr-un recipient Tuppeware de culoare galbenă”, spunea  Darren McGrady.

Unul dintre felurile preferate ale reginei este sandvişul cu ton, maioneză şi castraveţi, însă refuză ca acesta să fie preparat la grătar.

Regina mănâncă banane cu cuțituș și cu furculița

Suverana consumă multe fructe, cel mai adesea banane, pe care le mănâncă întotdeauna cu cuţitul şi cu furculiţa, pentru a evita „să pară ca o maimuţă”. Regina ar consuma zilnic tort cu biscuiţi şi ciocolată.

De asemenea,  oriunde merge, are mereu o casoletă cu acest desert la ea. “Am călătorit, odată, cu trenul la Palatul Windsor şi avea o cutiuţă cu tort pe care a ţinut-o tot drumul pe genunchi”, a mai povestit Darren McGrady.

Regina și soțul ei urăsc stridiile

Regina Elisabeta şi Philip împărtăşesc multe preferinţe culinare şi detestă amândoi stridiile. Înainte de fiecare dineu oficial, aceştia sunt anunțați că oricât de mult ar dori alții, aceste fructe de mare nu vor ajunge niciodată pe masa lor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI