Rețetă de weekend: plăcintă cu brânză feta și roșii. Simplă și gustoasă
Dacă nu mai știi cu ce rețete să-ți impresionezi musafirii și familia și ai impresia că gătești mereu același lucru, îți oferim o rețetă de weekend cu care nu vei da greș: plăcintă cu brânză feta și roșii. E simplă și gustoasă, și, cu siguranță, îi vei impresiona pe toți.
Plăcinta cu brânză feta și roșii poate fi servită și ca aperitiv, și ca fel principal, dar poate fi pusă în caserolă și luată la birou. Este o rețetă care, cu siguranță te va duce cu gândul la vacanță.
Rețetă de weekend: Ingrediente plăcintă cu brânză feta și roșii
- un pachet de foi de plăcintă
- 100 de grame de unt topit
- un gălbenuș
- o lingură de semințe de susan
- 400 de grame de brânză feta
- 150 de grame de brânză natur
- 50 de grame spanac proaspăt
- sare și piper după gust
- 300 de grame roșii cherry
Mod de preparare plăcintă cu brânză feta și roșii
Pentru un blat crocant, puteți folosi foi de plăcintă congelate, o alternativă la foile făcute în casă, care necesită multă muncă. Ele pot fi folosite atât pentru preparate dulci, cât și pentru cele sărate, iar secretul lor este să fie unse fiecare cu unt topit înaite de a adăuga următoarea foaie. Dacă le ungi și cu ou bătut înainte de a le da la cuptor, ai garanția unei plăcinte aurii, crocante, care se topește în gură.
Lăsăm foile de plăcintă să se decongeleze până ce ajung la temperatura camerei. Le scoatem din pachet și le acoperim cu un prosop curat, umed, până la folosire. Se încinge cuptorul la 180 de grade C, cu ventilație, sau 200 grade C, static.
Se pune hârtie de copt în tava cuptorului sau într-o tavă mare. Se așază prima foaie de plăcintă, se unge cu unt topit, cu ajutorul unei pensule pentru patiserie. Se acoperă cu a doua foaie și se unge cu unt. Se continuă așa până se epuizează toate foile de plăcintă din pachet. În timp ce se unge foaia cu unt, nu trebuie să uitați să țineți prosopul umed peste celelalte foi, astfel să nu se usuce și să devină casante,
Pentru umplutură, se pune în blender brânza feta, crema de brânză, spanacul, sarea și piperul. După preferințe, se pot aduga și 2-3 căței de usturoi, Se amestecă în blender până ce se obține o cremă fină.
Se umple plăcinta cu crema de brânză fet, după care se pun deasupra roșiile cherry. Se coace plăcinte alte 20-25 de minute sau până ce crema de brânză este așezată și face o crustă.
Se lasă plăcinta să se răcească la temperatura camerei, apoi se poate felia.