Rețeta de sarmale pufoase a lui Nicolai Tand: cum să le fierbi pentru un gust desăvârșit
Sarmalele sunt un preparat de neînlocuit pe mesele românilor, în special în perioadele festive. Nicolai Tand, cunoscutul bucătar de la Neatza cu Răzvan și Dani, a împărtășit secretul său pentru a obține cele mai gustoase sarmale. Descoperă cum le pregătește pentru a le aduce gustul autentic de acasă!
Care este rețeta de sarmale a lui Nicolai Tand
Nicolai Tand este un mare iubitor al preparatelor tradiționale. El însuși a mărturisit că nimic nu se poate compara cu gustul mâncărurilor gătite ca la bunica acasă.
Bucătarul susține că sarmalele ies cele mai bune atunci când sunt gătite în oală de lut și, ideal, la foc de lemne. Totodată, gustul desăvârșit poate fi obținut și prin prepararea lor la cuptor. Concurentul de la Asia Express – Drumul Zeilor consideră că secretul unui preparat reușit stă în dragostea și pasiunea cu care este gătit, pentru a obține rezultate pe măsura așteptărilor.
„La un moment dat, ni se spunea că slănina nu e bună, că nu știu ce oală nu e bună. Acum, după vreo 20 de ani, mi se pare că oala de lut e senzațională. Adică, să faci sarmale într-o oală de lut, la foc de lemne afară sau în cuptor e ceva din cale afară de gustos. Ne întoarcem în trecut, căci bucătăria e ca și moda. Dar, tot la bunica mâncarea era mai bună, pentru că ea nu se grăbea. Mâncarea trebuie făcută cu suflet, nu trebuie să te grăbești”, a declarat chef Nicolai Tand pentru click.ro.
Care este secretul lui Nicolai Tand pentru sarmale ca la bunica acasă
Nicolai Tand este de părere că gustul mâncării este strâns legat de starea de spirit a celui care gătește. El își amintește cu nostalgie cum mama sa pregătea sarmale în fiecare duminică, o tradiție care i-a rămas adânc întipărită în suflet.
„Mâncarea te simte! Bag mâna foc că azi fac o mâncare și mâine bag aceleași ingrediente și dacă nu sunt într-o stare bună nu o să iasă la fel de gustoasă. Bunica gătea cu suflet, pentru nepoți! Acum suntem grăbiți, nu avem timp să gătim și atunci căutam soluțiile cele mai rapide. Astea-s vremurile pe care le trăim acum! Mama făcea sarmale și în fiecare duminică”, a mai explicat Nicolai Tand, potrivit sursei citate mai sus.
Nicolai Tand a povestit că pasiunea pentru gătit i-a fost cultivată încă din copilărie, când mama îl punea să vegheze oala cu fasole pe foc. De-a lungul timpului, a învățat tehnici de gătit franțuzești de la colegii săi bucătari, deși acasă pregătea frecvent fasole bătută și sarmale. El consideră că Franța l-a fascinat datorită respectului față de oameni și mâncare, iar meseria de bucătar este pentru el o formă de creație.
„Pasiunea pentru gătit o am încă de pe vremea în care mama mă lăsa de pază la oala cu fasole de pe foc. Am învățat de la colegii mei bucătari cum să gătesc franțuzește, chiar daca eu le pregăteam acasă fasole bătută și sarmale, un deliciu pe care-l mâncau cu nesaț de fiecare dată. De asta cred că mi-a și plăcut Franța atât de mult. Oamenii se respectă și respectă mâncarea, iar a fi bucătar e o meserie faină, e creație”, dezvăluia Nicolai Tand în interviurile anterioare.