Rețeta de sarmale fără carne a Ancăi Lungu: ‘La cererea publicului’

Rețeta de sarmale fără carne a Ancăi Lungu: ‘La cererea publicului’
Anca Lungu aduce urmăritorilor o rețetă de sarmale fără carne

Anca Lungu a venit cu o variantă deosebită de sarmale. Mulți dintre urmăritorii fostei știriste i-au cerut o variantă a felului principal de mâncare de sărbători fără carne. Cu ce a înlocuit aceasta ingredientul principal?

Rețetă de sarmale fără carne: cum le prepară Anca Lungu?

Anca Lungu s-a numărat mulți ani printre cele mai iubite prezentatoare TV de la noi. Cu toate astea, ea a decis să o ia de la capăt departe de lumina reflectoarelor. În timpul acesta, jurnalista nu a plecat din vizorul public pentru că acum oferă multora sfaturi culinare și opțiuni sănătoase ale unor preparate.

Recent, Anca a publicat o rețetă deosebită de sarmale fără carne. Amintim că bruneta a hotărât să renunțe la micile ecrane în anul 2018, după nu mai puțin de 15 ani în care a fost prezentă pe TV. Cea din urmă comunică acum cu fanii pe blog-ul său personal și pe rețelele de socializare.

‘Prințesa Polonic’ a postat o rețetă specială de sarmale care este potrivită oamenilor care au renunțat la carne sau celor care țin post. Este o opțiune extraordinară pentru cei care încă mai poftesc la felul acesta de mâncare și nu vor să mai facă excese după sărbătorile de iarnă.

Ele se prepară ca cele pe care le consumă majoritatea, doar că ingredientele de bază sunt altele. Gospodinele știu că acestea se fac mai rapid și sunt o idee genială pentru momentele în care nu ai prea mult timp la dispoziție. Oamenii care vor să le prepare trebuie să fie atenți la timpul în care călesc legumele.

„La cererea multora dintre voi”

„La cererea multora dintre voi postez rețeta mea de sarmale. Indiferent că e post sau Crăciun, sarmalele mele sunt fără carne, așa le prefer, deși uneori adaug în oală, pentru un plus de gust, câteva bucăți de bacon afumat.

Rămâne la alegerea fiecăruia. Aș mai adăuga că pentru mine sunt cele mai delicioase sarmale din lume și că îmi amintesc de mesele de sărbătoare din căsuța bunicii Adriana care făcea tot timpul sarmale simple cu orez și legume, așa cum am mai spus, cele mai bune din lume!”, a scris vedeta.

  • Ingrediente

-500 de grame de orez cu bobul rotund
-2 cepe mari tocate mărunt
-4 morcovi rași
-1 fir de praz tocat mărunt
-1 ardei gras tocat mărut
-1 legătură de mărar tocat
-50 ml ulei de măsline extravirgin
-1 litru de pastă de roșii
-3 verze proaspete sau murate (după preferință)
-foi de dafin
-boabe de piper
-sare
-piper negru măcinat