Rețetă de ruladă cu gem: secretul care o face pufoasă. Ce ingrediente nu trebuie să lipsească

de: Ana Chivu
17 06. 2021

Rulada este una din rețetele adorate de toți cei din familie. Pentru mulți dintre români trezește nostalgie și amintește cu drag și dor de copilărie, iar pentru alții este doar un desert mai mult decât potrivit de servit invitaților de duminică. Care sunt pașii pentru o ruladă perfectă și ce ingrediente nu trebuie să îți lipsească? Ai mai jos rețeta pas cu pas de care cu siguranță urmează să te îndrăgostești.

Rețetă de ruladă cu gem: secretul pe care îl știu toți bucătarii

Rulada face parte din deserturile de care românii sunt realmente îndrăgostiți. Majoritatea au crescut cu acest desert care se pregătea în special în casă atunci când exista un eveniment mai deosebit. Majoritatea gospodinelor știu că secretul constă în utilizarea unor ingrediente proaspete, dar mai ales în alegerea cu grijă a unor ouă de casă care să le dea o culoare deosebită și care să potențeze astfel gustul umpluturii.

Textura este și ea mai plină dacă alegi să folosești ouă de casă și nu unele din magazin. Rulada este o prăjitură simplă, ieftină, se face rapid și e la îndemână mereu dacă ai invitați și nu știi cum să le atragi atenția la finalul mesei. Care sunt proporțiile potrivite pentru acest desert? 

  • Ingrediente:

Blat de rulada:
4 oua
4 linguri zahar (pudra)
2 linguri ulei
4 linguri faina
esenta de lamaie
un varf de lingurita praf de copt
Pentru gemul de afine:
250 g afine (congelate)
125 g zahar

Cum se prepară blatul?

Bate albușurile spumă tare cu un praf de sare, adaugă zahăr și mixează până vei obține o spumă din ce în ce mai densă și lucioasă care să nu pice de pe lingură. Gălbenușurile amestecă-le cu ulei până prinde o culoare galben deschis și adaugă și esențele care sunt pe gustul tău. La final trebuie doar să incorporezi făina cu praful de copt pe care să o amesteci cu o spatulă cu mișcări de jos în sus.

Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și da-o la cuptor la foc mediu la 150 de grade cu ventilație preț de 15-20 de minute. Trebuie să o ții la cald până blatul se rumenește, mai apoi scoate tava și pune totul pe un grătar pentru a se răcori. Scoate ușor hârtie de copt și rulează cu grijă blatul, mai apoi mai lasă-l în forma asta la temperatura camerei. Ultimul pas este să pui gemul pe care îl preferi și să rulezi din nou.