Rețetă de eclere fără coacere. Cel mai bun desert rapid
Dacă îți plac la nebunie eclerele dar nu prea ai timp să le prepari în voie, nu este nicio problemă! Îți vom prezenta un truc prin care vei împușca doi iepuri dintr-un foc! Iată cum să obții aceste bunătăți, fără a mai aprinde cuptorul.
Rețetă de eclere fără coacere
Eclerul este o prăjitură de origine franceză ce poate fi umplută cu diferite creme de patiserie: vanilie, ciocolată, ori frișcă, și glazurată cu ciocolată sau fondant. Denumirea lui este aceeași în toate limbile, și trandus din franceză înseamnă „fulger“.
În continuare, îți prezentăm lista ingredientelor de care ai nevoie pentru a realiza cel mai bun desert rapid.
INGREDIENTE PENTRU CREMA DE VANILIE
- 500 ml lapte
- 2 linguri amidon
- 3 linguri zahăr
- 4 gălbenușuri
- esență/baton de vanilie
- un praf de sare
INGREDIENTE PENTRU SIROP
- 200 ml apă
- 150 g zahăr
- 1 linguriță zeamă de lămâie
INGREDIENTE PENTRU GLAZURA
- 120 g ciocolată cu lapte
- 60 ml smântână pentru frișcă
Mod de preparare
Adaugă toate ingredientele pentru cremă într-o cratiță și pune-o la foc, amestecând în continuu până obții o compoziție groasă. După ce ai terminat, pune crema de vanilie la răcit.
Mai apoi, poți trece la prepararea siropului și iată pașii: amestecă apa cu zahărul la foc mic, iar când ai constatat că zahărul s-a topit, adaugă zeama de lămâie și lasă-l și pe el să se răcească.
Adaugă jumătate din numărul de pișcoturi în sirop pentru 3-4 secunde, după care așează-le pe o tavă.
Pune crema de vanilie în punga pentru ornare și decorează fiecare pișcot. După acest pas, așează deasupra celelalte pișcoturi.
Pune smântâna pentru frișcă într-un vas și încălzește-o până ce dă în clocot, apoi pune-o peste ciocolata tăiată mărunt. După ce trec aproximativ două minute, amestecă până ce glazura devine omogenă.
Când procesul este gata, toarnă glazura peste fiecare ecler în parte și dă la răcit pentru cca. o oră.
Poftă bună!