Rețeta de clătite curcubeu. Cum pregătește Andreea Bănică acest desert fantezie

de: Alexandra Chivu
19 08. 2020

Rețeta de clătite-curcubeu a Andreei Bănică, ornate cu fructe de pădure și sirop de arțar, a făcut membrii familiei sale să dea năvală la masă. Cântăreața și-a cucerit și publicul cu acest deset, la numai o oră după postarea rețetei pe paginile ei de socializare primind mii de aprecieri.

Rețeta Andreei Bănică de clătite-curcubeu

Ingrediente:

  • 200 g făină
  • 1 linguriță bicarbonat
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 linguriță de ulei
  • 250 ml de lapte de cocos
  • două ouă
  • esență de vanilie
  • coloranți alimentari
  • sirop de arțar

Mod de preparare

Amestecă ingredientele uscate: făina, bicarbonatul de sodiu și praful de copt. Într-un alt vas bate gălbenușurile de ou cu laptele de cocos și esența de vanilie, adaugă în ploaie făina, apoi încorporează și albușul bătut spumă separat, cu mișcări lente, de jos în sus, pentru a păstra aerul în compoziție dat de albușuri.

Împarte în 6 boluri compoziția, apoi pune în fiecare câteva picături de colorant alimentar: roșu, albastru, galben și verde. Prăjește clătitele pe rând, luând aluat din fiecare bol. În final, decorează clătitele cu zmeură, afine și sirop de arțar.

„Abia aștept să-i văd reacția lui Noah, pentru că nu voi folosi zahăr, așa că are voie și el. Dar cel mai fericit, vă spun sigur, o să fie mister Lucian. Într-adevăr, soțul abia se mai putea opri din mâncat și aproape că a uitat să împartă cu cel mic”, a povestit Andreea Bălan.

Clătita este un preparat culinar obținut prin coacerea unei foi subțiri de aluat făcut din făină de grâu, ouă, lapte, apă și sare. Foile de clătite, umplute cu brânză sărată, carne sau legume, pot intra în componența unor gustări. De regulă, acestea sunt preferate ca și desert, fiind umplute cu dulceață, marmeladă, gem, ciocolată, brânză dulce sau urdă. Clătitele pot fi prezentate pe farfurie ori platou, rulate, pliate sau împachetate. De asemenea, ele pot fi preparate cu și fără verdețuri, tăiate fin, ca adăugare la o supă de vită.