Rețetă de brioșe, delicioasă și ușor de preparat. Care este secretul unui desert rapid și apreciat
Gospodinele trebuie să știe secretul care le va ajuta să prepare cele mai delicioase brioșe. De ce ai nevoie și care este modul de preparare pentru un desert ușor?
Rețetă de brioșe cu fulgi de ciocolată: De ce ai nevoie pentru un desert delicios?
Ingrediente
- 240 g de făină
- 4 ouă mici sau 2 ouă mari
- 150 g ciocolată
- 150 g zahăr
- 100 g unt moale
- 80 ml lapte
- 1 praf de sare
- 1 esență vanilie
- 1, 1/2 lingurițe de praf de copt
Mod de preparare:
Cel mai important ingredient în special atunci când vine vorba de dulciuri este untul. Ai nevoie de un unt foarte gras – cu 80% grăsime. Primul pas este să lași ingredientele pentru compoziția de brioșe în bucătărie, pentru ca acestea să fie la temperatura camerei în care vei găti. Ai nevoie de o tavă de brioșe pe care trebuie să o tapetezi cu hârtie de copt în formele în cauză. Pune făina, ouăle, ciocolata porționată sau fulgii de ciocolată gata cumpărați, zahărul, untul moale, laptele și esențele pentru gust alese – în cazul acesta vanilie. Amestecă bine până se omogenizează și pune aluatul în forme la cuptorul încălzit în prealabil.
Rețetă de brioșe cu unt
Ingrediente
- 140 g faina
- 100 g zahar
- 90 g unt
- 3 oua
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- un praf sare
- esenta de vanilie (optional)
Mod de preparare
Bate albușurile cu un praf de sare, apoi adaugă zahărul treptat, ulterior esența de vanilie. Separat trebuie să pui untul topit, bicarbonatul, făina și gălbenușurile într-un bol și să le omogenizezi. Încorporează cele două compoziții și pune-le în formele dorite. Poți testa cu câteva scobitori dacă aluatul este gata sau poți verifica sigur în funcție de timpul necesar preparării. De asemenea, brioșele trebuie să fie aurii și să crape la suprafață. Este sugerat să nu deschizi cuptorul până ce acestea nu sunt rumene total, pentru că altfel se vor dezumfla.