Rețeta de ardei umpluți de post. Cum o prepară măicuțele de la mănăstirile din Moldova
Cum să prepari cei mai buni ardei umpluți de post? Trebuie să îi încerci neapărat în această perioadă în care produsele de origine animală dispar din alimentația creștinilor. Mulți au rămas surprinși după ce au mâncat preparatul gătit de măicuțele de la mănăstirile din Moldova. Care este secretul lor și de ce ingrediente ai nevoie? Nu este foarte complicat să îi faci la tine acasă, dar nu trebuie să sari peste un pas anume.
Rețetă pentru ardei umpluți de post: secretul măicuțelor din Moldova
Ardeii umpluți sunt preferați de români în special în timpul posturilor. Aceștia se prepară ușor, au un gust deosebit și se pot pregăti la fel de bine fără carne. Mulți au rămas uimiți de preparatele gătite de măicuțele din Moldova.
Ele au un mod diferit de a face această rețetă. Pentru ardei, măicuțele din zona Moldovei folosesc următoarele ingrediente: şapte ardei graşi, doi morcovi, două cepe, 150 grame de orez, trei roşii, boia de ardei dulce, sare şi piper, 50 ml ulei, 1 lingură de făină și pătrunjel. Este foarte important să nu lipsească făina și verdeața.
Mod de preparare
Spală bine ardeii, taie fiecare capăt și curăță bine de semințe legumele în parte. Îndepărtează cotorul și oprește ,capacul’ pentru a-l pune și pe el la fiert mai apoi. Toacă mărunt ceapa și ardeiul și rade morcovul pe partea cea mai fină.
Pune ulei la încins într-o tigaie, iar mai apoi adaugă legumele, adaugă orezul și pulpă de la roșii de casă. Este recomandat să nu uiți de tigaie și să amesteci periodic în ea pentru ca ingredientele să nu se ardă.
Lasă totul pe foc pentru câteva minute până ce amestecul capătă o consistență numai bună pentru umplut ardeii. Oprește focul la final și adaugă sare și piper după gust. Umple ardeii cu compoziția preparată și așează-i într-o cratiță suficient de mare și înaltă.
Ce secret au măicuțele?
Adaugă apă peste ei și lasă-i să fiarbă. Măicuțele dizolvă o lingură de făină în apă și pun peste sos. Toacă mărunt pătrunjelul și pune-l peste ardei.
Dacă nu respecți postul sau a trecut perioada strică din punct de vedere alimentar, folosește carne amestec (porc/vită), iar pe deasupra servește-i cu smântână grasă.
Unii oameni îi mănâncă alături de pâine sau mămăligă. De asemenea, poți să faci mai mult sos pentru a fi suficient și la următoarea masă. Ei stau mai bine în sosul propriu și rămân la fel de moi.