Restricțiile care dispar din București. Ce trebuie să afle acum milioane de români

Restricțiile care dispar din București. Ce trebuie să afle acum milioane de români
Restricțiile care dispar din București

Vești bune pentru locuitorii Capitalei. În contextul în care Bucureștiul intră în scenariul galben începând din 25 ianuarie, mai multe restricții vor fi ridicate.

Restricțiile care dispar din București

Mai exact, după ce rata infectărilor cu noul coronavirus a coborât sub 3 la mia de locuitori, începând de luni, restaurantele și barurile se vor redeschide la interior. Cu toate acestea, ele vor funcționa cu o capacitate de până la 30%, potrivit unui comunicat transmis de Prefectura București.

”Cu 47 pentru, 1 vot împotrivă și 4 abțineri s-a hotărât ca de luni de la ora 0:00 din 25 ianuarie restaurantele, barurile cafenele vor funcționa la capacitate de 30%”, a anunțat Traian Berbeceanu.

Ce arată comunicatul Prefecturii București

Potrivit comunicatului, activitatea restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor și a altor unități de cazare va fi permisă între orele 6:00 și 23:00, fără a depăși 30% din capacitatea spațiului.

De asemenea, va fi permisă comercializarea și consumul produselor alimentare și a băuturilor alcoolice în spațiile din exteriorul clădirii, în aer liber, însă dacă este asigurată distanța de minimum 2 metri între mese.

”Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-23.00”

Prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și a băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție”, se arată în comunicatul Prefecturii București.

Bucureștenii vor putea merge la teatru sau la film

După perioada în care acestea au fost restricționate, locuitorii Capitalei vor putea merge din nou la teatru, cinematograf, concerte sau spectacole. Cu toate acestea, ei vor trebui să respecte regulile impuse.

”Organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului și în condițiile stabilite prin Ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății nr. 3245/1805/2020”, mai transmit autoritățile.

De asemenea, se redeschid și sălile de jocuri de noroc. Acestea vor funcționa între orele 06:00 și 21:00, însă, la fel ca și în celelalte cazuri, activitatea lor va fi permisă fără a se depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

”Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-21.00” potrivit autorităților.