Restricții noi din cauza covid-19! Se întâmplă de mâine: ce nu mai avem voie să facem

Restricții noi din cauza covid-19! Se întâmplă de mâine: ce nu mai avem voie să facem
Familia Becali, lovită de virusul pandemiei! Care e starea lor de sănătate

Luni, Direcția de Sănătate Publică București a propus o serie de noi restricții Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență. Toate aceste măsuri sunt propuse de DSP, în contextul în care rata de incidență cumulată, calculată la 14 zile, în Capitală este de 1,86 și pentru a stopa răspândirea COVID-19.

Restricții noi din cauza COVID-19

DSP a propus luni închiderea restaurantelor, precum și interzicerea evenimentelor private în restaurante și cafenele, cu mai mult de 50 de persoane. O altă recomandare ar fi purtarea măștilor de protecție în jurul instituțiilor de învățământ, pe o distanță de 100 de metri și interzicerea procesiunilor religioase în spații deschise precum și staționarea  în apropierea lăcașelor de cult potrivit documentului.

Pentru luarea unei decizii, Comitetul Municipiul București pentru Situații de urgență va avea întrunire marți de la ora 11:00, potrivit News.ro.

Recomandările DSP București

Direcția de Sănătate Publică București recomandă:

  • Interzicerea organizării evenimentelor private în cadrul saloanelor de evenimente;
  • Interzicerea organizării de evenimente private în restaurante și cafenele, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 50 de persoane și cu respectarea regulilor de distanțare fizică;
  • Obligativitatea purtării măștii de protecție în jurul unităților de învățământ, pe o distanță de 100 de metri;
  • Interzicerea activităților cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, se permit prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective;
  • Interzicerea organizării și desfășurării de procesiuni religioase în spații deschise precum și staționarea în apropierea lăcașelor de cult;
  • Intensificarea acțiunilor de control în transportul în comun, piețe, târguri, piscine interioare.
Ce nu mai avem voie să facem
Ce nu mai avem voie să facem. Se întâmplă de mâine.

Numărul cazurilor de covid

Luni, numărul total de cazuri de coronavirus a ajuns la 137,491, după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că 1.591 de persoane au fost diagnosticate în ultimele 24 de ore, după ce au fost făcute 6.537 de teste. 48 de persoane au murit, numărul total fiind 5.048. În secțiile de terapie intensivă sunt internați 592 de pacienți.

Nu doar Capitala este află în criză sanitară. Județele Cluj, Galați și Botoșani au decis deja să implementeze mai multe restricții, printre care obligativitatea oamenilor de a purta mască de protecție în raza de 100 de metri a instituțiilor de învățământ.

Județul Cluj a țintit mai multe localități pe care le consideră de risc, cum ar fi Floreștiul, Dej sau Gherla, unde școlile vor fi închise, alături de restaurante sau săli de jocuri de noroc.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI