Restricții noi de la 1 august? Beatrice Mahler rupe tăcerea despre varianta Delta

Restricții noi de la 1 august? Beatrice Mahler rupe tăcerea despre varianta Delta
Beatrice Mahler, despre noi restricții începând cu 1 august

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” a vorbit luni seară despre pericolul reprezentat de tulpina Delta în țara noastră. Potrivit medicului Beatrice Mahler, românii nu trebuie să fie dominați de spaimă și frică, însă trebuie să aibă în vedere prevenția.

Tulpina Delta se poate transmite îndeosebi la o anumită categorie de persoane

Pneumologul Beatrice Mahler avertizează asupra unei creșteri a numărului de cazuri cu tulpina Delta în țara noastră, asemeni statelor din Europa de Vest. Aceasta a dat exemplul Franței, care într-un interval relativ scurt de timp numărul cazurilor cu tulpina Delta a crescut de opt ori mai mult.

Managerul de la “Marius Nasta” le recomandă cetățenilor să fie prudenți și să respecte regulile de igienă, dar în același timp, să țină cont de recomandările autorităților și ale specialiștilor.

„Ne așteptăm și în România, cum vedem în Europa de Vest, la o creștere a numărului de cazuri, mai ales la persoanele nevaccinate, pentru că așa cum știm deja, tulpina Delta se transmite mult mai rapid, iar în momentul în care are loc transmiterea comunitară, numărul de cazuri crește extrem de rapid.

În Franța cel puțin a ajuns la o creștere de aproape opt ori a numărului de cazuri într-o săptămână, ceea ce trebuie să ne facă să fim atenți și să fim precauți și când ne alegem vacanța și la modul în care ne comportăm în vacanță, dar și la modul în care va trebui să ne comportăm în momentul în care autoritățile vor anunța o creștere semnificativă a numărului de cazuri în România.

Ce se întâmplă cu restricțiile de la 1 august

În ciuda amenințării date de tulpina Delta, Beatrice Mahler îi sfătuiește pe cetățeni să nu acționeze strict emotional, ghidați de frică, căci în acest moment, situația cazurilor de Covid-19 în România este una care nu lasă loc de îngrijorări, însă e nevoie de prevenție pentru a evita o posibilă explozie a cazurilor

“Cred că în primul rând nu ar trebui să ne fie frică şi nu ar trebui să intrăm în panică. Suntem la un număr confortabil de cazuri în acest moment. Trebiuie să fim atenți la modul la care relaționăm cu ceilalți și în acest moment nu avem restricții, pentru că avem un număr mic de cazuri, dar să continuăm să facem ceea ce am făcut până acum.

Adică să ne spălăm mâinile, să evităm să stăm cu persoane pe care nu le cunoaștem, sau nu îi știm foarte bine, în spații închise, pentru că până la urmă sănătatea noastră a tuturor contează”, a explicat renumitul medic.

Cu privire la o posibilă înăsprire a restricțiilor, începând cu data de 1 august, Beatrice Mahler susține că nu sunt motive reale pentru intoroducerea unor noi restricții mai dure, însă recomandă ca cetășenii să se vaccineze sau măcar să comunice temerile pe care aceștia le au pentru a putea fi lămuriți.

“În acest moment nu văd motive pentru care restricțiile să fie mărite, pentru că suntem cu o situație extrem de bună, atât în spital, cât și ca număr de cazuri declarate.

Eu cred că acum avem un moment în care putem „respira” mult mai liniştiţi, ar trebui să vedem de ce o mare parte a populaţiei respinge o anumită recomandare pe care am făcut-o de atâtea ori, pentru că poate sunt motive reale pentru ei şi care trebuiesc lămurite prin informaţii şi prin comunicare”, a declarat Beatrice Mahler, la Antena3.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI