Restaurantul celebru din București care a fost închis: ‘Gândacii sunt împărțiți pe soiuri de carne, cum se spune jeg în chineză?’

de: Andreea Vînătoru
08 03. 2024

Restaurantul celebru din București care a fost închis de inspectorii ANPC. Localul din sectorul 2 al Capitalei a primit și o amendă usturătoare, după ce s-au găsit nereguli grave în incinta acestuia! Horia Constantinescu, președintele ANPC, a publicat pe contul personal de Facebook mai multe imagini cu dezastrul descoperit la fața locului!

Restaurantul celebru din București care a fost închis de ANPC

Restaurantul chinezesc ‘Templul Soarelui’, din sectorul 2 al Capitalei, a fost închis de Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor. La fața locului, inspectorii ANPC au găsit mai multe nereguli. Unitatea funcționa fără autorizațiile emise de primărie, respectiv ISU și DSP. În plus, produsele alimentare erau depozitate în condiții insalubre, iar localul era plin de gândaci.

Alimentele folosite pentru prepararea mâncărurilor nu aveau data limită de consum, spațiile neigienizate și frigidere pline cu rugină și chedere rupte. De asemenea, spațiile de ventilație erau neigienizate, cu acumulări mari de grăsime.

Vezi și: Carnea care nu are ce să caute pe grătar. Este o greșeală pe care o fac mulți oameni

Templul Soarelui funcționa cu nereguli mari

La restaurantul chinezesc se foloseau coșuri de gunoi fără capac și ustensile neprofesionale de bucătărie, cu grad ridicat de uzură, după cum au confirmat comisarii ANPC, scrie News.ro.

74 kg de produse alimentare, în valoare de circa 2.000 lei, au fost oprite de la comercializare, iar locația a fost închisă temporar până la remedierea deficiențelor. Restaurantul chinezesc ‘Templul Soarelui’ a mai primit și o amendă de 10.000 de lei.

„Cum se spune în chineză «jeg»? Dar gândacii sunt împărțiți pe soiuri de carne? Vor avea ceva timp cei de la «Templul Soarelui APUNE» să ne explice!”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC, pe Facebook.

Oana Roman a sesizat ANPC după ce a cumpărat carne stricată de la Lidl

Oana Roman ține în permanență legătura cu fanii săi pe rețelele de socializare, iar recent le-a povestit o pățanie. Pe Instagram, vedeta le-a povestit internauților că a vrut să gătească ceva, a mers la un supermarket Lidl din apropiere de casa ei să cumpere toate ingredientele, printre care și carne tocată de porc. Când a ajuns acasă și a deschis caserola cu carne a izbit-o un miros greu de descris în cuvinte.

Carnea pe care o cumpărase era, de fapt, stricată. Oana Roman a precizat că produsul era alterat de ceva timp, deși data de valabilitate indica faptul că produsul este bun de consumat încă multe zile.

„Așa arată o carne cumpărată astăzi de la Lidl, care are termen până pe 9 martie. Nu vreți să știți cum pute. Așa arată. Anpc-ul să se sesizeze și să se ducă peste domnii de la Lidl. Poate măcar le fac niște controale”, a scris aceasta pe Instagram.