Renate Weber, avertisment crunt după revocarea sa din funcția de Avocat al Poporului. Ce li se pregătește cetățenilor, de fapt

Renate Weber, avertisment crunt după revocarea sa din funcția de Avocat al Poporului. Ce li se pregătește cetățenilor, de fapt
Renate Weber rupe tăcerea despre motivul demiterii sale. Cine a vrut să scape de ea Sursă foto: George Călin/Inquam Photos

În cursul zilei de miercuri, Renate Weber a fost revocată de Parlament din funcția de Avocat al Poporului. Astfel, cele 247 de voturi „pentru” au fost decisive, în defavoarea celor 32 de voturi „împotrivă”. Motivul cererii de revocare a fost acela porivit căruia Renate Weber a acţionat în afara competenţelor legale, motiv pentru care legea de organizare şi funcţionare a instituţiei şi a Constituţiei a fost încălcată. În replică, fostul Avocat al Poporului a explicat motivele reale care au dus la această decizie cruntă pentru cetățeni.

Renate Weber rupe tăcerea despre revocarea din funcția de Avocat al Poporului

În cursul serii de joi, fostul Avocat al Poporului a explicat ce a determinat această revocare făcută de Parlament. Deși aceasta a primit acuzații cum că ar fi încălcat legea de mai multe ori, Renate Weber susține că, de fapt, la baza acestei decizii a fost o confruntare cu PNL, după ce aceasta a atacat la Curtea Constituțională OUG care prevedea accesul spitalelor private la fondurile publice.

În plus, fostul Avocat al Poporului dă în vileag planurile actualei coaliții de guvernare, subliniind faptul că în joc există interese foarte mari, iar intervențiile sale începuseră deja să încurce.

“Se dorește în mod evident să existe un control asupra unor instituții pentru că actuală coaliție de guvernare le consideră instituții cheie, pentru a transmite niște mesaje sau pentru a nu face ceva. În acel moment erau niște jocuri mari, interese mari. Pe mine nu m-a invitat nimeni.

Sunt ferm convinsă. Eu am spus încă de la început că miza adevărată sau momentul în care am intrat în coliziune clară, cel puțin cu PNL, este momentul în care am atacat la Curtea Constituțională ordonanță de urgență prin care s-a dorit că spitalele private să aibă acces la fondurile publice”, a mai declarat Weber.

Ce se întâmplă cu eliminarea transportului gratuit pentru copii

Renate Weber a fost întrebată dacă mai există șanse ca decizia de eliminare a transportului gratuit pentru copii să mai poată fi atacată. Pentru moment, lucrurile sunt neclare, dat fiind faptul că în locul ei nu va exista altcineva care să facă demersurile necesare.

În plus, fostul Avocat al Poporului avertizează asupra faptului că, în viitorul apropiat se urmărește desființarea acestei insitituții, moment în care cetățenii nu vor mai avea o persoană care să se lupte pentru drepturile lor.

„Acel transport gratuit, nu numai că îi ajută pe copii să meargă și să capete și ei educație, dar este o măsură de siguranță, pentru că dacă am un transport pentru ei, nu mai sunt puși în situația să ridice mâna și să meargă cu nu știu ce șofer amator. Pe transportul gratuit noi am mai făcut sesizări la CCR…

Revocarea mea este doar un ultim pas în distrugerea unei instituții, pentru că s-a făcut cu această instituție în ultima vreme este un atac la independența instituției, o încercare de intimidare(…) pentru că niciodată rapoartele avocatului poporului și egal rapoartele Curții de Conturi, sunt două instituții constituționale, rapoartele lor nu se votează, Parlamentul i-a act de ele”, a explicat Renate Weber, joi seară, la RomaniaTV.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI