Regulile ciudate pe care le are Chef Cătălin Scărlătescu în restaurantul său. Cum sunt plătiți, de fapt, angajații
Care sunt regulile ciudate pe care le are Chef Cătălin Scărlătescu în restaurantul său. Juratul celebrului show culinar de la Antena 1 a vorbit despre modul aparte în care a decis să abordeze relația cu cei care lucrează pentru el. Cum sunt plătiți, de fapt, angajații.
Ce reguli ciudate are Chef Cătălin Scărlătescu în restaurantul său
Ordine, disciplină, responsabilitate și respect pentru munca depusă. Principiile după care se ghidează în timpul probelor de la „Chefi la cuțite” sunt aplicate de vedeta Antena 1 și în afaceri. Invitat la podcastul găzduit de Speak, Cătălin Scărlătescu a vorbit despre restaurantul său și despre viziunea sa aparte în legătură cu modul în care sunt plătiți, de fapt, angajații.
Celebrul chef a explicat că își dorește ca oamenii cu care colaborează să fie motivați, așa că nu crede în oferirea unui salariu fix.
„În restaurantul meu nu va exista salariu. Nu le dau bani. Eu nu le dau bani, le dau procente. Dă-mi posibilitatea să-ți dau cât? 10.000? De ce mi-ai luat, măi, doar 10.000? Ia 20.000, ia 30. Ia tu mult, că dacă iei tu mult, am și eu mult.
Îți dau posibilitatea să fii coproprietar în restaurantul muncit de mine, construit de mine, clădit de mine. Și atunci, fiind cumva și al tău, te interesează mult mai mult ca farfuria care iese să fie superbă, fantastică. Nu mai ai voie la greșeli”, a declarat Chef Cătălin Scărlătescu, la podcastul lui Speak.
„Asta înseamnă disciplină, muncă”
Mai mult, juratul a pregătit și o serie de reguli stricte ce trebuie respectate de angajații localului: fără pauze de fumat, fără telefon mobil personal.
„La mine în restaurant nu există pauză, fumat, nu există telefon mobil la personal. Legal, trebuie să-i țin nouă ore la muncă, o oră pauză. Îi rog să vină la ora 16.00 toți stați în fața ușii o oră, nu intrați înăuntru, vă faceți ora de pauză afară și începeți programul cu ora de pauză, după care am intrat înăuntru și muncă. Asta înseamnă disciplină, muncă, nu poți să faci restaurant fumând și vorbind la telefon”, a mai spus Chef Cătălin Scărlătescu.
Vedeta Antena 1 a dezvăluit și ce venit lunar avea în primii ani ai carierei sale: „În 1994 aveam salariu 1.400 de dolari. Cu timpul am crescut. Eu am muncit pe bani”.