Reguli noi la redeschiderea locurilor de joacă pe 1 iunie. Cine va avea voie să intre: „E o discriminare pentru copii”

Reguli noi la redeschiderea locurilor de joacă pe 1 iunie. Cine va avea voie să intre: „E o discriminare pentru copii”
Cine poatea avea acces în locurile de joacă din interior

Vești bune pentru copiii ai căror părinți sunt vaccinați anti-Covid-19, deoarece, pe data de 1 iunie se redeschid locurile de joacă în interior, iar condiția impusă de autorități este aceea ca accesul să se facă doar de către părinții imunizați. În urma stabilirii noilor reguli, mulți părinți acuză autoritățile de discriminare, cerând să se renunțe la aceste restricții.

În ce condiții se deschid locurile de joacă

Potrivit anunțului făcut de președintele Klaus Iohannis, mai multe relaxări urmează să aibă loc de la 1 iunie, dacă se va atinge numărul de persoane vaccinate stabilite pentru luna în curs. Până în acest moment s-au vaccinat patru milioane de români, obiectivul pentru 1 iunie fiind de cinci milioane de români vaccinați cu ambele doze.

„Începând cu data de 01.06.2021, dacă la nivel național se atinge ținta de vaccinare pentru luna în curs, se propune reluarea activității operatorilor economici care gestionează locurile de joacă în spații închise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu condiția ca însoțitorii copiilor să facă dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare”, se arată în actele oficiale.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a transmis luni seară că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate aproape 95.000 de persoane, dintre care 34.495 cu primă doză și 60.161 cu doza ca rapel. Astfel, 76.914 dintre acestea au fost imunizate cu Pfizer, 5.500 cu Moderna, 4.396 cu Johnson&Johnson și 7.846 cu AstraZeneca.

Șansele ca cinci milioane de români să fie vaccinați până la 1 iunie sunt uriașe, așa că, cetățenii se vor putea bucura de noi măsuri de relaxare.

Vestea acestei restricții i-a revoltat pe părinți

Cu privire la accesul în locurile de joacă din interior, autoritățile au decis ca toți copiii să poată intra, însă, în cazul părinților, vor putea să-și însoțească copiii doar cei vaccinați.

Odată cu apropierea momentului, părinții se arată extem de revoltați în acest sens, considerând această constrângere drept o discriminare pentru copii, decizia vaccinării nefiind hotărâtă de cei mici.

„Este o discriminare față de copii, copiii nu au cum să aleagă dacă părinții lor se vaccinează sau nu. Cred că dacă ar fi după copii, toți părinții ar fi fost vaccinați până acum”, a afirmat Mihaela Anghel, părinte vaccinat, mamă a unui copil în clasa zero, potrivit alephnews.ro.

Vlad Alexandru, președintele Industriei Recreative pentru copiii din România s-a bucurat pentru noile măsuri de relaxare anunțate, însă nu poate înțelege aceste restricții neregăsite în alte locuri.

„Suntem singurii care au necesitatea să le ceară adulților care vin în locație să fie vaccinați. Nu înțeleg de ce nu ne lasă și pe noi să putem să vină clientul cu un test antigen sau PCR”, a spus Vlad Alexandru, președinte RolPlay.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI