Reguli noi în turismul Greciei. Ce trebuie să facem pentru a mai putea merge în vacanțe

Reguli noi în turismul Greciei. Ce trebuie să facem pentru a mai putea merge în vacanțe

Grecia a impus măsuri mai dure pentru limitarea răspândirii epidemiei de coronavirus, după ce au apărut tot mai multe cazuri de turiști infectați cu coronavirus. Astfel, cei ce vor să mai intre în Grecia vor trebui să demonstreze că nu sunt infectați cu un test făcut cu 72 de ore înainte de intrarea în țară.

Reguli noi în turismul Greciei. Ce trebuie să facă românii care vor să mai meargă în vacanță acolo

Grecia a impus vineri măsuri dure în vederea limitării răspândirii epidemiei de coronavirus, în urma unei creșteri a infecțiilor în rândul turiștilor care intră în țară prin punctul de trecere a frontierei cu Bulgaria Promachonas, în nordul țării, informează presa greacă.

Astfel, de marți va fi necesar ca turiștii să prezinte un test ”negativ” de covid-19 înainte să intre în țară pe la Promachonas. Astfel, călătorii care intră în Grecia din motive ”neesențiale”, adică turiștii, sunt obligați să prezinte un test nagativ de covid-19 la Vama Promachonas, a anunțat vineri după-amiaza un purtător de cuvânt al Guvernului, Stelios Petsas.

Turiștii care vor să mai intre în Grecia trebuie să prezinte un test COVID-19 negativ
Turiștii care vor să mai intre în Grecia trebuie să prezinte un test COVID-19 negativ

Test anti-covid-19, cu 72 de ore înainte de intrarea în Grecia

De asemenea, este obligatoriu ca acest test să fie realizat cu 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul grecesc. Măsura anunțată de autorită‘ile grecești va intra în vigoare începând de marți, 14 iulie 2020, la ora locală 6.00 (și ora României).

În plus, călătorii au obligația să completeze un ”Formular de localizarea pasagerilor” (PLF) cu 24 de ore înainte de sosirea în Grecia, a mai anunțat purtătorul de cuvânt.
Peste 300 de controale sunt programate în weekend în restaurante, baruri și hoteluri din Grecia țară, a anunțat Stelios Petsas. Aceste controale vizează să verifice respectarea protocoalelor împotriva coronavirusului.

Zvonurile arată că Grecia ar închide frontiera

Grecia a înregistrat o creștere a cazurilor cu infecții cu virusul ucigaș de la începutul săptămânii, marea majoritate a cazurilor de păersoane infectate fiind turiști care au intrat în țară prin punctul de trecere a frontierei Promachonas.

Potrivit televiziunii elene de stat ERT, la Promachonas circulă zvonuri cu privire la închiderea totală a frontierei începând de vineri seara. ”Acest lucru nu este adevărat”, a subliniat reporterul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI