13 apr. 2024 | 12:48

Regula pe care aproape toți românii care stau la bloc o încalcă, fără să știe că riscă amenzi uriașe

Diverse
Regula pe care aproape toți românii care stau la bloc o încalcă, fără să știe că riscă amenzi uriașe
Regula pe care aproape toți românii care stau la bloc o încalcă

Traiul la comun este întotdeauna dificil, mai ales când este vorba despre zeci, chiar sute de persoane. Pentru a evita situații conflictuale, s-a creat un set clar de obligații și sancțiuni pentru cei care le încalcă. Există însă o regulă pe care aproape toți românii care stau la bloc o încalcă, fără să știe că riscă amenzi usturătoare.

Obligații clare pentru locatari

În ultimii ani, pe măsură ce orașele de la noi din țară se dezvoltă, iar la periferii apar noi și noi cartiere rezidențiale, imobile uriașe, cu zeci, sute de apartamente, numărul celor care locuiesc la bloc este din ce în ce mai mare.

Pentru a exista o ordine în haosul ce s-ar putea crea, s-a stabilit un set de reguli și obligații pentru locatari, ce ar trebui să facă mai ușoară conviețuirea. Există însă o regulă pe care aproape toți românii care stau la bloc o încalcă, în ciuda faptului că vizează un element nelipsit din aceste clădiri: liftul.

Există o regulă de care puțini dintre cei care stau la bloc o știu și pe care o încalcă des

Orice bloc care are mai mult de patru etaje trebuie să fie dotat cu ascensor. Este un element folosit zilnic de locatari, dar cei mai mulți nu știu că utilizarea sa se poate face doar în anumite condiții, existând câteva restricții clare, ce le aduc amenzi usturătoare persoanelor care le încalcă.

Este vorba despre regula ce interzice transportarea în lift a obiectelor voluminoase – saci cu moloz sau resturi de materiale de construcții, dar și anumite corpuri de mobilă.

Te-ar putea interesa și: Românii care stau la bloc trebuie să afle noutatea despre centralele termice de apartament. „Altă variantă nu există”. De ce nu se pot interzice

Ce sancțiuni riscă

Mai mult, în ascensor este interzis fumatul. Există reguli și cu privire la comportamentul pe care ar trebui să îl avem, fiind interzise mișcările ce pot pune în pericol buna funcționare a acestuia.

Nerespectarea obligațiilor și interdicțiilor cu privire la utilizarea ascensorului duce la aplicarea unor amenzi sau la obligația de a acoperi costurile reparațiilor, în cazurile în care se constată defecțiuni.

Te-ar putea interesa și: Anunţ pentru românii care stau la bloc. Taxa care s-ar putea tripla, ar fi o mare gaură în buzunar

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Click.ro
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu 20.000 de dolari bucata
Digi24
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
Digi24
Cum arată Tania Budi în realitate, fără machiaj, la 56 de ani. 'Eu la 75 voi fi la fel. În cluburi, dansând'
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Șoferii vor fi înregistrați. A intrat în vigoare din martie 2024. E imposibil să scapi
Capital.ro
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor. Simona Bucura Oprescu: ”Reducerea vârstei este de 10 sau de 20 de ani!”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Apare o nouă TAXĂ . Ce vor plăti românii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro